5. jun 2023.5. jun 2023.
Beta

Beta

U Srbiji radnici Lidla uklonili 20 tona otpada iz prirode

Radnici trgovinskog lanca Lidl su u Srbiji, u okviru akcije "Čisto iz ljubavi", prikupili i uklonili 20 tona otpada iz prirode, a akcije čišćenja sprovedene su u deset gradova, navodi agencija Beta.

Bezmalo pet tona reciklabilnog otpada poslato je na reciklažu, a gradovi u kojima se čistilo su Ćuprija, Leskovac, Prokuplje, Kruševac, Kragujevac, Gornji Milanovac, Senta, Nova Pazova, Sombor i Zrenjanin.

Partnerska organizacija u toj akciji je "Čepom do osmeha" kao i devet lokalnih organizacija koje su, zajedno sa volonterima, čistile svoje gradove i mesta.

- Već četvrtu godinu zaredom sprovodimo projekat 'Čisto iz ljubavi', a ovoga puta upravo je Svetski dan zaštite životne sredine povod da sumiramo rezultate i podsetimo zajednicu na značaj čuvanja prirode i njenih resursa", rekla je rukovodilac korporativnih komunikacija u Lidlu Srbija Jasmina Šrndić.

U osam gradova održane su i edukativne radionice u kojima je učestvovalo više od 700 dece, sa ciljem podizanja ekološke svesti kod mladih uz širenje empatije i solidarnosti prema osobama sa smetnjama u razvoju.

GP

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa