22. jul 2023.22. jul 2023.
Pehar za Quick Angle (Foto: Glas Podrinja)

Pehar za Quick Angle (Foto: Glas Podrinja)

Šabačke konjičke svečanosti opravdale naziv "praznik galopa"

Quick Angel, sa džokejom Milanom Konkoljem, pobednica je Šabačkog derbija, trke dana prvog dana Šabačkih konjičkih svečanosti. Trenira je Tamara Šendeković, a vlasnici, Novosađani porodica Rakić, ne kriju da su očekivali pobedu.


Pobednica trke dana (Foto: Glas Podrinja)


-Iskreno, očekivali smo pobedu. Prezadovoljni smo njenim uspesima i verujemo da će da nastavi da pobeđuje. Ona je naš džoker, kažu supružnici Rakić.
Kiša zaobišla Šabački hipodrom (Foto: Glas Podrinja)


Drugom mesto u ovoj trci zauzeo je Caravaggio sa Đorđem Perovićem u sedlu. Grlo takođe trenira Tamara Šendeković, a vlasništvo je Šendekovića i Nedića. Treća je kroz cilj prošla Antalya, vlasništvo Etemovića, koju je jahao Atanasov, a trenirao Ćirović. Četvrto mesto zauzela je Platea Sur Aškovića, koju je i trenirao i jahao Tika Vujković.

Start jedne od trka (Foto: Glas Podrinja)


Petog trkačkog dana na Šabačkom hipodromu trčane su još četiri trke. Prva je na programu bila Colne star, za sva grla od dve godine bez pobede i plasmana. Osvojila ju je Duška Đurasovića, koju je do prve pobede vodio Đorđe Perović, a trener je Tamara Šendeković.

Na programu prvog dana ukupno per galopskih nadmetanja (Foto: Glas Podrinja)


Pobednik druge trke, Memorijala Rada Mijailovića Leptira bio je Killer Of Speed, Koprića. Jahao ga je Darko Ljubomirović, a trenirao Duško Pajić.

Maximus Pardus iznenađenje dana (Foto: Glas Podrinja)


Iznenađenje dana bio je Maximus Pardus, ove godine bez plasamana, a danas pobednik trke Savacium, za tri godine i starije grla. Konkurencija mu je bilo još 13 galopera. Porodica Obrenčević kupila ga je pre samo osam dana. Jahao ga je Aleksa Šašić, a trenirao Duško Pajić.


Žensku milju osvojila je Huntress, Ergele Zobnatica, pobednica Šabačkih omica prethodnog trkačkog dana. Tim za pobede se ne menja, tako da su i ovog puta dobitna kombinacija bili džokej Đorđe Perović i trener Tanasković.

Publika uživala u bogatom programu (Foto: Glas Podrinja)


Prvi dan Šabačkih konjihčkih svečanosti upotpunio je bogat kulturno-umetnički program. Nastupile su Šabačke mažoretkinje, KUD Abrašević, a posetioci su mogli i da kupe nešto na Bazaru starih i umetničkih zanata.


Drugi dan Šabačkih konjičkih svečanosti počinje u nedelju od 16.00 časova. Trka dana i kruna ove sezone jeste Memorijal Kralja Aleksandra, a publiku očekuju još četiri trke. Ovaj dan tradicionalno je rezervisan i za Ladys day, najšarmantnije dame sa šeširima.
M.M.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa