19. avgust 2023.19. avg 2023.
Foto Opština Koceljeva

Foto Opština Koceljeva

Preobraženje Gospodnje- Dan Opštine Koceljeva

Opština Koceljeva danas obeležava svoj dan. Tim povodom je juče u sali Doma kulture održana svečana akademija kojoj su prisustvovali brojni gosti.

Ovu svečanost je svojim pristustvom, između ostalih, uveličao Njegovo Preosveštenstvo Episkop šabački Jerotej.

Foto Opština Koceljeva


U pozdravnoj reči predsednik opštine Koceljeva Dušan Ilinčić rekao je da je Dan opštine prilika da se sumiraju rezultati između dva obeležavanja, ali i najave novi planovi.

-Radili smo i gradili i o tome svedoče dela. Svako ko je danas došao kao gost u Koceljevu mogao je da vidi da u Koceljevi niču novi objekti, a varoš postaje moderna tamnavska ravnica. Ponosni smo jer smo uradili planirano i završili započeto- rekao je Ilinčić.

Foto Opština Koceljeva


Preobraženje Gospodnje se kao Dan opštine Koceljeva slavi od 2007.godine, umesto dotadašnjeg 23.septembra koji je proslavljan kao Dan oslobođenja varoši u Drugom svetskom ratu.

Koceljevačka opština ove godine slavi 184 godine svog postojanja, a kako kaže predsednik opštine nije slučajno dan Preobraženja Gospodnjeg izabran za Dan opštine.

-Obećali smo da ćemo našu Koceljevu preobraziti i to činimo sve ove godine. To ćemo nastaviti, jer želimo da svaki naš meštanin na svom parčetu zemlje bude srećniji- poručio je na kraju Dušan Ilinčić.

Foto Opština Koceljeva


U scensko-muzičkom delu programa pod nazivom "Moj svet- čaroban i lep", nastupili su istaknuti dramski umetnici Ljiljana Stjepanović, Mina Lazarević i Slobodan Boda Ninković, vokalne solistkinje Marina i Marija Gobović kao i članovi folklorne sekcije Biblioteke "Janko Veselinović".



Glas Podrinja

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa