11. septembar 2023.11. sep 2023.
Održana „Biciklijada“ u Ljuboviji

Održana „Biciklijada“ u Ljuboviji

„Biciklijada“, još jedna sportsko-rekreativna manifestacija održana je ovog vikenda po 15. put u Ljuboviji i okupila zaljubljenike u biciklizam, avanturiste i ljubitelje prirode, prenosi Ljubovija.info.

U petak, u dvorištu Osnovne škole „Petar Vragolić“, okupili su se najmlađi biciklisti gde su pokazali svoje umeće u vožnji bicikla kroz nekoliko disciplina. Uvertira u takmičenje bio je defile ulicama Ljubovije.

Organizator i pokrovitelj ovogodišnje „Biciklijade“ je Fond za bezbednost saobraćaja Opštine Ljubovija, uz asistenciju Udruženja građana „Biciklijada“ i idejnog tvorca manifestacije Mikija Živkovića. Pomoć pri organizaciji „Biciklijade“ pružili su i glumci Ljubovijskog dramskog pozorišta.

Na „Biciklijadi“ su bili prisutni i predstavnici Ministarstva unutrašnjih poslova.

Ministarstvo unutrašnjih poslova u okviru svojih nadležnosti kao državni prioritet ima zadatak obezbeđenja školskih ustanova i bezbednost učenika u saobraćaju. S tim u vezi, organizovana su predavanja učenicima od prvog do četvrtog razreda na temu – nasilje u školama i bezbednost dece u saobraćaju. „Biciklijada“, u kojoj učestvuju i učenici osnovne škole, obezbeđena je od strane pripadnika policije, a sve to doprinosi da deca bolje shvate na koji način se poštuju pravila saobraćaja, kao i to da su oni ravnopravni učesnici u saobraćaju. Deca starosti do 12 godina mogu da koriste bicikle isključivo po površini van puteva, a ako se kreću putem moraju biti u pratnji roditelja, odnosno odrasle osobe.


U subotu je održan brdsko-planinski trek u dužini od 37 kilometara.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa