18. septembar 2023.18. sep 2023.
Glas Podrinja

Glas Podrinja

Potpisani ugovori o subvencionisanju kotlova na pelet i gas

Gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić danas je u Gradskoj kući potpisao ugovore sa sugrađanima o subvencionisanju kupovine kotlova na pelet i gas. Ovo je druga godina kako Grad, uz podršku Ministarstva zaštite životne sredine, realizuje projekat sprovođenja mera smanjenja zagađenja vazduha iz individualnih ložišta.
Glas Podrinja

Ove godine, mogućnost ugradnje kotlova na ekološki prihvatljiv energent dobilo je ukupno 48 domaćinstava, 38 na pelet i 10 na gas, što je dvostruko više nego prethodne godine.
Glas Podrinja

- Ovakvi projekti su značajni za smanjenje zagađujućih supstanci u vazduhu iz individualnih ložišta tokom grejne sezone. Važno nam je da nastavimo i u budućnosti sa ovim i sličnim projektima, da što više domaćinstava pređe na ekološki prihvatljiviji način grejanja. Pored individualnih ložišta koji su veliki zagađivači, radimo i na smanjenju industrijskog zagađenja u našem gradu. Dobili smo automatsku mernu stanicu, radimo na tome da naš grad ima čist vazduh i zdravu životnu sredinu i to nam je imperativ u narednom periodu, istakao je gradonačelnik Pajić.

Javni konkurs, koji je sproveden u julu ove godine, odnosio se na maksimalan udeo do 50 odsto ukupne vrednosti sa PDV-om, što po pojedinačnoj prijavi iznosi 120 hiljada za kotlove na pelet i 85 hiljada za kotlove na gas.
Glas Podrinja

Koristio sam ugalj u grejnoj sezoni i odlučio da pređem na gas da bi se manje zagađivala sredina, kaže Gradimir Mišković iz Šapca.


Do kraja godine biće objavljen još jedan javni poziv, na koji će zainteresovani sugrađani moći da apliciraju.

Glas Podrinja

Ove mere će nam mnogo značiti jer ćemo svoj budžet poboljšati, a ujedno smanjiti zagađenje gradske sredine, što je dvostruko dobro, poručuje Vlada Vasilić iz Šapca.
M.F.

Najnoviji broj

20. jun 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa