18. septembar 2023.18. sep 2023.
"Duhovne svečanosti Azbukovice" večeras u Ljuboviji

"Duhovne svečanosti Azbukovice" večeras u Ljuboviji

Večeras, 18. septembra u holu sale bioskopa u Ljuboviji biće organizovane „Duhovne svečanosti Azbukovice“.

Nakon svečanog otvaranja biće prikazan dokumentarni film "Sveti Jakov Tumanski", a potom će profesori Boško Milosavljević i Dragoslav Paunović iz Beograda održati predavanje o ovom svetitelju, navodi se na fb stranici Ljubovija.info.

Dokumentarni prikaz vodi gledaoce detinjstvo Radoja Arsovića, teške godine Prvog svetskog rata, a potom i kroz školovanje u Francuskoj. U Monpeljeu, 1924. godine kada je doktorirao i kada je izgledalo da će prihvatiti mesto u srpskoj diplomatiji, dogodio se čudesan preobražaj. Kroz duhovno vođstvo Vladike Nikolaja Srpskog, krenuo je drugim putem.

Naratori u filmu su Bojan Žirović i Đorđe Marković, a o Svetom Jakovu govore prezviter dr Oliver Subotić, Srećko Petrović, protođakon dr Ljubomir Ranković, dr Nemanja Dević kao i monasi i monahinje naših manastira. Igraju Ilija Stojimirović, Brankica Sebastijanović, Bojan Ivković, Marko Šešlija.

Organizator manifestacije "Duhovne svečanosti Azbukovice" je Biblioteka "Milovan Glišić" Ljubovija, a pokrovitelj Opština Ljubovija.

Početak je u 19 časova.
GP

Najnoviji broj

25. jul 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa