22. septembar 2023.22. sep 2023.
Foto: Glas Podrinja

Foto: Glas Podrinja

Upozorenje RHMZ na obilne padavine, pljuskove i grmljavinu od subote uveče

Republički hidrometeorološki zavod izdao je upozorenje na obilne padavine za subotu i nedelju. Zbog navedenog moguća su i izlivanja na pojedimi bujičnim vododtocima.

-Naoblačenje sa kišom, pljuskovima, grmljavinom, padom temperature i pojačanim severozapadnim vetrom koje će u subotu, 23. septembra posle podne i uveče zahvatiti severne i zapadne, krajem dana i tokom noći ka nedelji, kao i u nedelju, 24. septembra, proširiće se i na ostale krajeve Srbije uz intenziviranje padavina i lokalnu pojavu kratkotrajnih vremenskih nepogoda praćenih gradom, olujnim vetrom i velikom količinom padavina. Obile padavine očekuju se u nedelju, i to posebno u drugom delu dana, od 40 do 80mm, a lokalno i oko 100 mm za 24h, što predstavlja mesečnu količinu padavina, stoji u upozorenju RHMZ.

Navodi da se da ćenNa Kolubari i Jadru sa pritokama, Limu, na gornjem toku Zapadne Morave, Đetinji, Skrapežu, Moravici, Bjelici, Jasenici, Kubršnici, Crnici, Belici, Lepenici, Lugomiru i Resavi tokom 24/25. septembra vodostaji će biti u većem porastu bez dostizanja upozoravajućih nivoa. Na bujičnim vodotocima ovih slivova moguća su lokalna izlivanja.
Glas Podrinja

Najnoviji broj

30. novembar 2023.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa