28. septembar 2023.28. sep 2023.
Glas Podrinja

Glas Podrinja

„Miholjski susreti sela u Mačvi“ u Prnjavoru (tekst+video)

„Miholjski susreti sela u Mačvi“ organizuju se u Prnjavoru od četvrtka, 28, do subote, 30. septembra. Manifestacija će biti održana treći put, pod pokroviteljstvom Ministarstva za brigu o selu i Grada Šapca, a u organizaciji Doma kulture Prnjavor. Očekuje se oko 300 učesnika u različitim programskim sadržajima, istaknuto je na konferenciji za novinare u Gradskoj kući.

Turnir u malom fudbalu počinje u četvrtak u sportskoj hali od 16 sati i nastavlja se narednog dana u istom treminu. U petak, 29. septembra, od 15 sati, na programu je likovna radionica u školskom dvorištu, a sat kasnije na istoj lokaciji počinje basket 3x3, koji se nastavlja u subotu u istom terminu. Od 21 sat na školskom igralištu planirano je muzičko veče.





Za subotu od 10 sati predviđen je bazar u školskom dvorištu, a od 11 sati na istom mestu mačvanski gulaš. U isto vreme, u školskoj učionici biće organizovan turnir u šahu.

-Za razliku od prošle godine, produžili smo trajanje za jedan dan i obogatili program za još tri, a to su muzičko veče, defile beba trudnica i dece do tri godine i turnir u basketu, pored redovnog programa koji smo imali prve i druge godine kad smo organizovali. Mnogo je učesnika, oko 300 u samom programu, što je stvarno za pohvalu i nama kao organizatoru je drago. Mnogo je prijatelja manifestacije, ove godine su nam zaista izašli u susret. Zahvalan sam svima njima- od naših marketa, radnji, do rukovodstva Mesne zajednice. Zahvaljujući njima, deo muzičke večeri je novina- rekao je direktor Doma kulture Prnjavor i predsednik organizacionog odbora manifestacije Mario Maksimović.


U subotu od 12 sati je defile trudnica, beba i dece do tri godine koji kreće od parka ispred Doma kulture Prnjavor. Svečano otvaranje manifestacije na školskom igralištu uz program na otvorenoj sceni je od 13 sati.

-Sa ponosom možemo da najavimo da se u našem selu prvi put organizuje defile trudnica, beba i dece do tri godine i oni će imati jednu simboličnu šetnju od Doma kulture do školskog igrališta koje će biti sam centar manifestacije i tu će dobiti simbolične nagrade i poklone. Mi ćemo, bez sumnje, taj dan poslati jednu prelepu sliku iz našeg sela koja će biti prepuna osmeha, dečije igre i zabave. Miholjski susreti su manifestacija prilagođena svim meštanima- istakla je članica Saveta Mesne zajednice Marija Ivanović.






Organizator kulturnih aktivnosti u Domu kulture Prnjavor Dragan Milinković najavio je sportsko- zabavni deo manifestacije.

-Imaćemo turnir u malom fudbalu, turnir u basketu tri na tri, turnir u šahu za koji je Grad Šabac obezbedio brojne i vredne nagrade. Zahvalni smo Gradu na saradnji i novčanim nagradama. Takođe su najavljeni defilei, kulturno- umetnički programi, muzičko veče, gde će nastupiti Optimum bend, orkestar Saše Despotovića, kao i Roki Begović, za stariju populaciju koja vrednuje tu vrstu muzike- podvukao je Milinković.


Kulturno- umetnički program i svečana dodela nagrada za takmičenja je u subotu, 30. septembra, na školskom igralištu, od 19 sati. Kako je najavio Maksimović, pored domaćina, Folklornog ansambla Doma kulture Prnjavor, prvi put nastupiće ansambli iz Vršca, Obrenovca i Vlasenice.




D.D.

Najnoviji broj

25. jul 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa