16. novembar 2023.16. nov 2023.
Rezultati rada PU Šabac u oktobru: 30 odsto manje krivičnih dela

Rezultati rada PU Šabac u oktobru: 30 odsto manje krivičnih dela

Prema izveštaju Policijske uprave Šabac, na području ove PU tokom oktobra ostvareno je stabilno stanje javne bezbednosti. Ukupan broj krivičnih dela je za oko 30 odsto manji u odnosu na isti mesec prošle godine.

-Rad policijskih službenika obeležilo je brzo i efikasno rasvetljavanje svih težih krivičnih dela. Podnete su dve krivične prijave za krivično delo teška telesna povreda, jedna krivična prijava za krivično delo laka telesna povreda, kao i dve krivične prijave za krivično delo razbojništvo u saizvršilaštvu, šest krivičnih prijava za krivično delo krađa i sedamnaest krivičnih prijava za krivično delo teška krađa, stoji u izveštaju.

Takođe, pripadnici Policijske uprave u Šapcu u prethodnom mesecu podneli i 38 krivičnih prijava za narkotike, osam krivičnih prijava za krivična dela iz oblasti privrednog kriminala i pet krivičnih prijava iz oblasti ekološkog kriminala.

-U oblasti javnog reda i mira evidentirano je 46 prekršaja, što je za 28 odsto manje u odnosu na isti period prošle godine. U cilju usvajanja znanja i veština dece o bezbednom ponašanju u stvarnom i virtuelnom okruženju, u vanrednim sitiuacijama i bezbednom učešću u saobraćaju, policijski službenici sprovode projekat „Zajedno i bezbedno kroz detinjstvo“, navodi se u izveštaju PU.

Tokom oktobra tri lica su izgubila život u saobraćajnim nezgodama, dok je u istom mesecu prošle godine u saobraćajnim nezgodama poginulo pet osoba. Povrede je zadobilo 60 osoba. Evidentirano je ukupno 96 saobraćajnih nezgoda.

-Unapređenjem stanja bezbednosti saobraćaja, preduzimanjem mera pojačane kontrole, otkriven je 4.031 prekršaj u ovoj oblasti. Najčešće evidentirani prekršaji su neprilagođena brzina, nekorišćenje sigurnosnog pojasa i korišćenje telefona u toku vožnje. Zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola iz saobraćaja je isključeno 223 vozača. Policija je sankcionisala i 10 vozača koji su upravljali vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci, navodi se u izveštaju.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Šapcu, na području naše teritorije u toku meseca oktobra pronašli su i prevezli u prihvatne centre 20 migranata prema kojima su preduzeli zakonom predviđene mere i radnje.

-Upravni i drugi unutrašnji poslovi izvršavani su u okviru propisanih rokova i na zakonit način.
Policijska uprava izvršava sve zadatke koji su u našoj nadležnosti kako bi bezbednost građana bila na najvišem nivou, ističu u PU Šabac.
Glas Podrinja

Najnoviji broj

16. maj 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa