1. decembar 2023.1. dec 2023.
Udruženje paraplegičara Mačvanskog okruga

Udruženje paraplegičara Mačvanskog okruga

Panel diskusija i izložba u Šapcu na Međunarodni dan osoba sa invaliditetom

Međunarodni dan osoba sa invaliditetom- 3 decembar, biće obeležen u Šapcu panel diskusijom i izložbom na otvorenom.

Interaktivna panel- diskusija “Inkluzija ili iluzija?” će se održati u Sali biblioteke Šabačke gimnazije u ponedeljak, 4. decembra, u 10 sati. Panelisti će biti stručnjaci iz nacionalnih organizacija koje se bave pitanjem položaja osoba sa invaliditetom, promocijom njihovog samostalnog života, zakonodavstva, međunarodnih konvencija i protokola, kao i bontonom ponašanja prema osobama sa invaliditetom. Predstavnici škole “Sveti Sava” i Visoke poljoprivredne škole u Šapcu preneće svoja iskustva iz prakse.

Nakon završetka panela predviđena je zajednička šetnja učesnika do pešačke zone u Šapcu, gde će biti otvorena izložba “Osobe sa invaliditetom koje su menjale svet”.

Udruženje građana Best Fest iz Novog Sada implementira projekat “Redefining Boundaries: Disabled Icons and Their Global Influence” sufinansiran sredstvima Evropske Delegacije u Republici Srbiji. Projekat se bavi stvaranjem uslova za socijalnu inkluziju osoba sa posebnim potrebama, kroz aktivnosti koje promovišu dostignuća i sposobnosti osoba sa invaliditetom kroz niz izložbi, kampanja podizanja svesti i inicijativa za obuku u gradovima Srbije.

Komisija je odabrala četiri grada, na osnovu prethodnih angažovanja, u kojima će biti implementirane projektne aktivnosti: Novi Sad, Požarevac, Inđija i Šabac. Udruženje paraplegičara Mačvanskog okruga poziva zainteresovane da se pridruže u aktivnostima koje su pripremili ovom povodom.
D.D.

Najnoviji broj

14. februar 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa