9. decembar 2023.9. dec 2023.
O. Stojanović (foto: VK Šabac Eliksir fb)

O. Stojanović (foto: VK Šabac Eliksir fb)

Za perfektnu evro sezonu u Šapcu

Ukoliko Šabac Eliksir večeras od 19 časova savlada Hanover može se pohvaliti perfektnom evro sezonom na domaćem bazenu. Poslednji meč ove sezone u Evro kupu, poslednji meč u kalendarskoj godini biće sedmi u Evropi, a u prethodnih šest ostvareno je isto toliko pobeda.



Na Gradskom bazenu ove sezone su savladani: Dinamo Bukurešt (Rumunija), Noazi la Sek (Francuska), Ortiđa (Italija), Valis (Srbija), Primorje Rijeka (Hrvatska) i BVSC Žuglo (Mađarska).

U svojoj istoriji VK Šabac je odigrao šest sezona u Evropi. Specifičan sistem kvalifikacija u vaterpolu nije omogućavao da u svakoj ima priliku svaki klub da igra bar jedan meč na domaćem terenu. Ipak, posmatrano kroz rezultate Šapčani su vrlo uspešni na svom plivalištu.

Navijači čine Gradski bazen vrućim terenom u Evropi (foto: VK Šabac Eliksir fb)


Savladali su: Dinamo Moskvu (Rusija), Galatasaraj (Turska), Oradeu (Rumunija), Apolon (Grčka), rivale u kvalifikacijama za Ligu šampiona 2019, potom: Solaris Šibenik (Hrvatska), Eks Provans (Francuska), Trst (Italija), Jadran Herceg Novi (Crna Gora), Barselonu (Španija), takmaci u Evro kupu prethodne sezone. Jedino su poraženi Šapčani od Crvene Zvezde (Srbija) 2019. godine i Vašaša (Mađarska) 2023, kasnijeg pobednika Evro kupa.

Zbirno, u 17 evropskih mečeva na Gradskom bazenu Šabac je ostvario 15 pobeda i dva poraza.

Svedoci evropskih uspeha u Šapcu

Na svakoj od pomenutih utakmica koje su odigrane, a u sastavu je ekipe i pred onu koja nas očekuje večeras je Mihailo Repanović, aktuelni kapiten. Nemanja Ličanin, sadašnji trener bio je asistent Nemanje Andrića u kvalifikacijama za Ligu šampiona, dok je u prethodne dve sezone vodi tim kao prvi trener. U stručnom štabu sve vreme je i fizioterapeut Nikola Đokić.
D. B.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa