23. decembar 2023.23. dec 2023.
B. Lagundžić (foto: Kajakaški savez Srbije))

B. Lagundžić (foto: Kajakaški savez Srbije))

Lagundžić: Verujem da ću ostvariti ciljeve u 2024. godini

Kajakašku godinu u Šapcu obeležio je Branko Lagundžić, debijem na Svetskom seniorskom prvenstvu, a bio je na sekundu daleko od bronzane medalje na Svetskom i Evropskom prvnestvu za mlađe seniore u Portugalu i Italiji. Branko je olimpijski kandidat i ima priliku da se plasira na Igre u Parizu.

Godina 2023. godina proboja (foto: fb profil Branka Lagundžića)


Kvalifikacije su u Segedinu 8. i 9. maja, ali bez obzira na rezultat to neće biti jedini izazovi na međunarodnoj sceni za kajakaša Zorke.

Glavni fokus u sledećoj godini su mi prvo nacionalno izborno takmičenje u aprilu gde treba da potvrdim svoj kvalitet. Posle toga kao glavni cilj su evropske Olimpijske dokvalifikacije početkom maja gde prva dva mesta vode u Pariz na Olimpjske igre. Takođe pored toga, fokusiram se na Evropsko i Svetsko prvenstvo za seniore do 23. godine, gde ću pokušati da se popnem bar jedan stepenik više u odnosu na 2023. godinu.

Zima nije dovoljno topla ovde da bi mogli kajakaši trenirati, te su višenedeljne pripreme u predelima sa povoljnijim vremenom.

Trener U. Pavlović i B. Lagundžić (foto: fb profil Branka Lagundžića)


-Trenutno sam se vratio sa priprema iz Portugala i veoma sam zadovoljan. Očekuju me još jedne zimske pripreme i glavni fokus mi je da održim kontinuitet treninga i sigurno verujem da ću sve ciljeve ispuniti u 2024. godini.

Pauza je za praznike, a potom sledi novo putovanje i naporan rad.

Poželeo svim čitaocima srećne novogodišnje i božićne praznike, puno zdravlja i da ispune svoje ciljeve u 2024. godini
D. B.

Najnoviji broj

23. maj 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa