2. februar 2024.2. feb 2024.
Glas Podrinja

Glas Podrinja

Milan Damnjanović reizabran za predsednika Opštine Bogatić

U Bogatiću je održana konstitutivna sednica novog skupštinskog saziva. Za predsednika Opštine u drugom mandatu izabran je diplomirani inženjer menadžmenta, potpredsednik Opštinskog odbora SNS Bogatić, Milan Damnjanović. Njegov zamenik je tu funkciju obavljao i u prethodnom sazivu, specijalista inženjerskog menadžmenta, predsednik Opštinskog odbora SNS Bogatić, Teodor Teodorović iz Salaša Crnobarskog.
Glas Podrinja

Damnjanović je poručio da će i u budućnosti nastojati da Bogatić učini boljim mestom za život u svakoj oblasti.
Glas Podrinja

-Izuzetna čast i veliko zadovoljstvo biti izabran u drugom mandatu za predsednika Opštine. Zahvalan sam odbornicima i građanima koji su na izborima pokazali da veruju u politiku SNS i našeg opštinskog odbora. To nam je nedvosmislena potvrda da smo radili dobro uprkos osporavanjima onih koji misle da je neke stvari trebalo raditi drugačije. Drago mi je da će se u Skupštini čuti i njihov glas, jer je uvek dobro da postoji zdrava opozicija koja je vođena željom da Bogatić prosperira, a ne mržnjom prema pojedincima i strankama koje su formirale vladajuću većinu. Krenućemo sa uspostavljanjem drugačijeg sistema u opštinskoj upravi kako bi službe efikasnije funkcionisale i bile bliže građanima. U saradnji sa državom pokušaćemo da rešimo ključne probleme a to su kanalizacija, vodovod i putna infrastruktura- naglasio je reizabrani predsednik Opštine.
Glas Podrinja

Za predsednika Skupštine opštine kao jedini predložen kandidat sa 22 glasa za i osam protiv izabran je Dragoslav Josipović iz Belotića sa liste Aleksandar Vučić- Bogatić ne sme da stane, a Dragan Aćimović iz Banovog Polja za njegovog zamenika, dok je sekretar Marija Đurđević, diplomirana pravnica iz Belotića.
Glas Podrinja

-Za mene lično ovo je čast i privilegija i daću sve od sebe da doprinosim kvalitetnijem radu Opštine. Zahvalio bih se građanima što su dali apsolutnu podršku listi Aleksandar Vučić- Bogatić ne sme da stane, kao i koalicionim partnerima. Trudićemo se svi zajedno da u naredne četiri godine doprinosimo svojim delovanjem dobrobiti Opštine. Nadam se da ćemo u demokratskoj atmosferi donositi najbolje odluke u interesu građana- rekao je Josipović.
Glas Podrinja

Odbornicima su verifikovani mandati. U odborničke klupe seo je 31 odbornik, a u opoziciji je jedino Grupa građana Pobeda za Mačvu sa 8 mandata. Srpska napredna stranka ima 16 odbornika, Ivica Dačić premijer Srbije (Socijalistička partija Srbije) 3, Srpska radikalna stranka 2, Evropska zelena partija i Grupa građana Za spas Bogatića po 1.

Odbornica Ivana Đukić iz Socijalističke partije Srbije podnela je ostavku jer kao radnica opštinske uprave ne može da bude na toj funkciji. Skupštinom je do izbora novog predsednika kao najstariji odbornik predsedavao Siniša Puzić. Dejan Milosavljević ispred liste Pobeda za Mačvu uložio je prigovor na način glasanja i nije želeo da učestvuje u glasanju za predsednika Skupštine, jer je, kako je rekao, jedan odbornik ubacio tuđi listić u kutiju.

Članovi Opštinskog veća su: Bojan Bojčić i Jovana Lukić iz Dublja, Milutin Tovilović, Aleksandar Andrić i Srđan Janković iz Badovinaca, Vladan Berić i Željka Živanović iz Bogatića.
D.D.

Najnoviji broj

9. maj 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa