13. februar 2024.13. feb 2024.
Foto: Glas Podrinja

Foto: Glas Podrinja

Izložba fotografija Udruženja likovnih stvaralaca Šapca

Izložba fotografija Udruženja likovnih stvaralaca Šapca u Narodnom muzeju Šabac donosi radove autora iz Valjeva, Šapca, Loznice, Ugljevika, Austrije i Italije koji objektivima beleže upečatljive prizore iz prirode i života. Za izlaganje odabrano je 30 autora, različitih senzibiliteta, žanrovskih opredeljenja i fotografskih tehnika.

-Izložba uključuje profesionalce sa velikim iskustvom iza sebe, fotografe mlađih generacija i novih nada umetnosti viđenja sveta objektivom. No, ono što objedinjuje sve učesnike je želja za autentičnim umetničkim izrazom i ljubav prema fotografiji. Oni nam svojim posebnim razumevanjem stvarnosti oko nas otkrivaju drugačji svet od onog viđenog, obojenog novim emocijama i dubljim doživljajem – kaže predsednik ULSŠ dr Dragan Marković Markus o postavci u Medijateci Muzeja i naglašava da je primetna dobro osmišljena kompozicija dela, ali i emocije koje bude u posmatraču odabrane fotografije.
Foto: Glas Podrinja

Predsednik ULSŠ navodi da je dominanatan motiv pejzaž ukazjući na paralelu klasičnog slikarstva i fotografije kao umetničkog izraza.

Postavka je otvorena do 26. februara.
M.Ž.B.

Najnoviji broj

25. jul 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa