22. februar 2024.22. feb 2024.
Glas Podrinja

Glas Podrinja

Avantura je počela- turistička ponuda Mačvanskog okruga na sajmu

„Avantura počinje ovde“, slogan je 45. Međunarodnog sajma turizma koji je prvog dana izazvao veliko interesovanje posetilaca. Svoju ponudu između ostalih predstavile su i turističke organizacije Mačvanskog okruga.
Glas Podrinja

Štandom koji je spojio tradiciju i najprepoznatljiviju manifestaciju sa trajanjem dužim od veka, Šabac je posetioce pozvao na nadaleko čuveni vašar, svojevrstan brend grada koji nezvanično poseti više od 300 hiljada ljudi za sedam dana.Tu su i nova stalna postavka u muzeju „Mišarske bitke“ i brošure koje svojim sadržajem podsećaju na srž turističke ponude: „Grad manifestacionog turizma“, „Seoski turizam šabačkog kraja“ i „Cer - mesto slavne istorije“.
Glas Podrinja

Bogatić je podsetio na ukuse, mirise tog kraja. Mačvani su prepoznatljivi po dobroj i kvalitetnoj kuhinji, kao i termalnim kapacitetima. Štand je uređen tako da poziva posetioce da osete duh njihovih manifestacija, a krovna je upravo „Hajdučko veče“ koje je promovisao lično Harambaša. Kulturne manifestacije, istorijske znamenitosti, seoski turizam, nastavljaju niz raznolikih sadržaja u toj opštini.
Glas Podrinja

Grad na obali Drine ima i te kako šta da ponudi, te je i Ljubovija pokazala najznačajnije lokalitete. Sportsko- rekreativni, manifestacioni i verski turizam, znamenitosti i bogata ugostiteljska ponuda... Akcenat je na lepotici, reci Drini i Drinskoj regati- centralnom događaju koji u julu svake godine beleži sve veći broj posetilaca.
Glas Podrinja

Loznica, zavičaj velikana, kolevka azbuke, kraj bogat kulturnim i istorijskim nasleđem i prirodnim lepotama, beleži brojne posete tokom cele godine. Spoj tradicije, seoskog turizma, ali i prilike za aktivan odmor. Najpoznatije mape njihove turističke razglednice su Tršić, Banja Koviljača, Valjevo, Cer, reka Drina, manastir Tronoša. Najmasovnije manifestacije su: Vukov sabor, LilaLo, Međunarodna regata „Drina je samo jedna“, Vidovdanski vašar, Međunarodni festival folklora, Kraljevski karneval.
Glas Podrinja

Krupanj, s druge strane, može da se podiči manifestacijama: Lazarevdan, Dani međaša, Petrovdanski sabor, Plodovi Rađevine... Pod sloganom „Udahni čistu prirodu" kroz lepote pešačkih, biciklističkih staza i ostalih kulturno- istorijskih spomenika privlače turiste širom zemlje i regiona. Biser ponude je i spomenik prirode Kovačevića pećina, od 2020. zaštićeni spomenik prirode i turistička atrakcija.
Glas Podrinja

Mali Zvornik je takođe poznat i po prirodnim lepotama, kao što su kanjon reke Drine, planina Gučevo i prelepa priroda oko jezera Zvornik. Posebna atrakcija je podzemni grad Karađorđevića, kulturno- istorijski spomenik iz vremena Kraljevine Jugoslavije, građen početkom tridesetih godina 20.veka, po nalogu kralja Aleksandra Prvog Karađorđevića, kao sklonište za smeštaj članova dinastije i Vlade u slučaju rata.

Sajam traje do nedelje, 25. februara. Prvi put nastupaju Kambodža, Ekvador, Sveta Lucija i Libija, a zemlje koje ponovo učestvuju su Indonezija, Kuba i Sao Tome i Principe. Srbija svoje turističke potencijale predstavlja kroz nastupe TOS-a, TOB-a, Turističke organizacije Vojvodine, kao i mnogobrojnih regionalnih i lokalnih turističkih organizacija iz svih delova Srbije. Među izlagačima je i Ministarstvo turizma i omladine, Skijališta Srbije, Zavod za zaštitu prirode, Prirodnjački centar Svilajnac.
D.D.

Najnoviji broj

25. jul 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa