Info

27. februar 2024.27. feb 2024.
Foto: Glas Podrinja (arhiva)

Foto: Glas Podrinja (arhiva)

Međunarodni sajam poljoprivrede u subotu u Bogatiću

Treći po redu Međunarodni sajam poljoprivrede biće održan u hali Mačvanske srednje škole u subotu, 2. marta, od 10 do 17 sati. Organizator, Opština Bogatić, na tom, kako je navedeno, jedinstvenom skupu poljoprivrednika, najavljuje prisustvo najprestižnijih brendova u oblasti poljoprivrede, a biće predstavljena savremena poljoprivredna mehanizacija i najkvalitetniji semenski proizvodi. Svečano otvaranje zakazano je za 11 sati, a očekuje se da će sajam otvoriti predstavnik Ministarstva poljopivrede, šumarstva i vodoprivrede.
Foto: Glas Podrinja (arhiva)

-Iskoristio bih priliku da pozovem sve građane Mačve, izlagače, na treći po redu Međunarodni sajam poljoprivrede u Bogatiću koji će biti održan u subotu, 2. marta, od 10 do 17 sati. Predvideli smo veliki broj izlagača, kako poljoprivrednih mašina, opreme, tako i svega onog što je vezano za poljoprivredu, direktno i indirektno. Sajam će otvoriti predstavnici Ministarstva poljoprivrede- istakao je predsednik Opštine Bogatić Milan Damnjanović.

Milan Damnjanović (Foto: Glas Podrinja)

Cilj sajma jeste da poljoprivrednici na jednom mestu dobiju sve potrebne informacije za svoje gazdinstvo, pogledaju ponudu raznovrsne opreme i mehanizacije. Prema podacima, u Bogatiću ima nešto više od 5.000 registrovanih poljoprivrednih gazdinstava. Najzastupljenije je stočarstvo i ratarstvo, a poslednjih pet godina sve više se opredeljuju i za bavljenje voćarstvom.
D.D.

Najnoviji broj

13. jun 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa