28. februar 2024.28. feb 2024.
Foto: Glas Podrinja

Foto: Glas Podrinja

Krupanj: „Udahni čistu prirodu“

Krupanj se ove godine na 45. Međunarodnom sajmu turizma predstavio zajedno sa regijom Podrinje, TO Loznica, opštinama Mali Zvornik i Ljubovija. Može da se podiči manifestacijama: Lazarevdan, Dani međaša, Petrovdanski sabor, Plodovi Rađevine... Pod sloganom „Udahni čistu prirodu“ kroz lepote pešačkih, biciklističkih staza i ostalih kulturno- istorijskih spomenika privlače turiste širom zemlje i regiona. Biser ponude je i turistička atrakcija Kovačevića pećina, od 2020. zaštićeni spomenik prirode.

-Akcenat je ove godine na predstavljanju zdrave, čiste prirode i zdrave sredine. Deo svega toga je nekako porodica i mi smo na ovom sajmu predstavili naše potencijale koji mogu da privuku porodice, mlade ljude. Naš slogan je „Udahni čistu prirodu“, gde kroz lepote pešačkih, biciklističkih staza, ostalih kulturno- istorijskih spomenika, privlačimo turiste širom naše zemlje i ovog regiona. Biser naše turističke ponude jeste Kovačevića pećina koji je od 2020. zaštićen kao jedan izuzetno značajan spomenik prirode. Ovde predstavljamo manifestacije koje su zaštitni znak Rađevine, počev od Lazarevdana, Petrovdanskog sabora i kruna jesu „Plodovi Rađevine“- istakla je v.d. direktora Turističko- sportske organizacije Opštine Krupanj Lidija Lukić.


Ona je navela da u tom mestu turistička sezona traje tokom cele godine.

-Lideri smo u sportsko- rekreativnom turizmu, jer imamo izuzetne sportske terene gde ekipe koje dolaze na pripreme. Posle Nove godine, u februaru, počinju da dolaze ekipe na pripreme, što rukometne, što one za dvoranski sport ili na otvorenom. U samom Krupnju ima jedan hotel i hostel, određen broj smeštajnih jednica u vidu seoskih gazdinstava, kuća, soba i apartmana, ali svakako je to nedovoljno u odnosu na interesovanje turista koji dolaze u Krupanj i potražnju za samim mestom. Za sada smo zadovoljni smeštajnim kapacitetima, ali svakako ćemo pratiti potrebe naših posetilaca- navela je v.d. direktora Turističko- sportske organizacije Opštine Krupanj.
D.D.

Najnoviji broj

25. jul 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa