28. februar 2024.28. feb 2024.
N. Ličanin na tajm autu (foto: Glas Podrinja - J. R.)

N. Ličanin na tajm autu (foto: Glas Podrinja - J. R.)

Ličanin: Šest utakmica - šest derbija

Nakon višemsečne pauze prvi martovski vikend donosi nastavak klupske vaterpolo sezone u Srbiji. Šest najboljih ekipa u Srbiji, među kojima je i Šabac vodi borbu tokom marta i aprila za plej fo koji ove sezone obuhvata samo četiri tima. U prvom kolu Šabac Eliksir dočekuje u subotu, od 19 časova Radnički, a osim Kragujevčana rivali Šapčana na domaćem i gostujućem bazenu biće još: Crvena Zvezda i Novobeogradski vukovi.

Trener Nemanja Ličanin na predstojećih šest mečeva gleda kao na isto toliko velikih izazova gde bi nijanse mogle odlučivati o pobedniku.

Nijanse će odlučivati pobednike (foto: Glas Podrinja - J. R.)


-Pred nama je šest derbija, Radnički je prvi od njih i svaki bod je važan. Ne postoji manje važna utakmica ili lakši protivnik. Novi Beograd se izdvojio na vrhu, Zvezda je druga i trenutno deluje da se za dva mesta borimo: Radnički, Partizan i mi, međutim niko ne sme potceniti Vukove. Reč je o odličnoj ekipi, dodatno pojačanoj i ko im ne pristupi apsolutno angažovano može da ima velike probleme. Nema rivala gde možemo unapred upisati bodove, ali protiv svakog je cilj pobednički.

Radnički je rival protiv koga je prethodne sezone prekinuta neugodna tradicija neuspeha na Gradskom bazenu. U subotu obe ekipe žele pobedu.

-Radnički je izuzetan rival. Deceniju s njima radi Uroš Stevanović, sadašnji selektor. U sastavu imaju mnogo iskusnih igrača, reprezentativaca više država i mnogi imaju iskustvo igranja Lige šampiona. Oni su u prvom delu protiv jake Zvezde izgubili tek nakon peteraca, a igrali su i egal čitav meč u Kragujevcu. Moramo biti na najvišem nivou i spremni psihički za neiizvestan meč kako bi mogli da ostvarimo cilj - dodaje Ličanin.

Novi Beograd je jedini tim sa maksimalnim učinkom na startu plej of grupe. Šabac Eliksir je u novu grupu preneo pobedu i pobedu nakon peteraca protiv Partizana. Protiv ekipa sa kojima su bili u istoj grupi neće igrati ponovo u ovoj fazi. Četiri prvoplasirane ekipe će se plasirati u polufinale plej ofa.
D. B.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa