2. mart 2024.2. mar 2024.
O. Stojanović (foto: VK Šabac Eliksir)

O. Stojanović (foto: VK Šabac Eliksir)

Bodovi odlaze u Kragujevac

Šabac Eliksir - Radnički (KG) 6:10 (3:4, 2:1, 0:2, 1:3).

Radnički je odneo bodove iz Šapca. Pobeda je donela važnu prednost u borbi za drugo i treće mesto. Vrlo neefikasni treći i četvrti period domaćih odneli su bodove. Virus je odvojio od bazena kapitena Repanovića, te je šabački klub u derbi ušao desetkovan.

Do finiša prvog perioda ritam je bio gol za gol, ostaje utisak da golmani nisu bili na visini ni kod domaćih, ni kod gostiju. Poneli su gosti plus jedan u drugu četvrtinu.

Ni nijanse ne odvajaju takmace nakon dva perioda. Igra gol za gol je nastavljena. Golmani su bolji, ali su i prekidi česti, te obe klupe imaju primedbe na suđenje.

Treći period je pripao Radničkom, pre svega defanzivno. Čak i kada je odbrana nadigrana, Todorovski je bio na mestu. Tenzija je dodatno rasla i to je obeležilo meč i neke odluke sudija, više nego igra.

Sve je rešeno u prva dva napada poslednjih osam minuta. Radnički je igrao smirenije iz plus dva, a Šabac je imao nekoliko nervoznih, ishitrenih šuteva, neiskorišćeni ziceri i predugi period bez gola (punih 15 minuta) odneli su neizvesnost. Ostaje i utisak neujednačenog kriterijuma, no porazu je doprinelo više pomenutih faktora.
D. B.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa