16. april 2024.16. apr 2024.
MUP

MUP

MUP: Za mesec dana evidentirano 2.108 požara na otvorenom

U poslednjih mesec dana evidentirano je 2.108 požara na otvorenom, a pripadnici Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova trenutno su angažovani na gašenju požara u Trgovištu, Tutinu, Lebanu i Prijepolju, saopšteno je danas, a prenosi Beta.

U saopštenju MUP navodi da su juče ugašeni požari na otvorenom kod manastira Crna Reka, u Ivanjici i kod Despotovca, dok je požar u Prijepolju u mestu Gojakovići lokalizovan.

"Apelujemo na građane da budu odgovorni, poštuju zakon, budu oprezni sa otvorenim plamenom i da ukoliko primete požar odmah o tome obaveste vatrogasno-spasilačku jedinicu na broj telefona 193", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je na intervenciji gašenja požara u opštini Trgovište, u Crvenom Gradu gde je tokom jučerašnjeg dana proglašena vanredna situacija na delu teritorije, angažovano 26 vatrogasaca-spasilaca sa deset vozila iz vatrogasno-spasilačkih jedinica Vranje, Trgovište, Bujanovac i Preševo, pripadnici dobrovoljnog vatrogasnog društva, kao i radnici lokalne samouprave i javnih preduzeća.

Na gašenju požara na otvorenom prostoru u opštini Tutin, između sela Istočni Mojstir, Vraniće i Crna Reka angažovano je 13 vatrogasaca-spasilaca sa pet vozila iz Novog Pazara i Tutina, dok su na gašenju suve trave i niskog rastinja na površini od oko 15 hektara u Vojlovcu, u opštini Lebane, angažovani vatrogasci iz Vatrogasno-spasilačke jedinice u Leskovcu.

MUP navodi da stanovništvo nije ugroženo ovim požarima.

Sektor za vanredne situacije je najavio da će u narednom periodu, zajedno sa nadležnim inspekcijskim službama republičkog i lokalnog nivoa, pojačati nadzor i obilazak terena radi pronalaženja neodgovornih građana koji ne poštuju zakonske odredbe i njihovog procesuiranja, u cilju smanjenja broja požara na otvorenom prostoru.
Beta

Najnoviji broj

13. jun 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa