18. april 2024.18. apr 2024.
Foto: Glas Podrinja

Foto: Glas Podrinja

Karijerni dani na Odseku za poljoprivredno-poslovne studije i turizam

Tokom celog aprila na Akademiji strukovnih studija Šabac organizuju se Karijerni dani, manifestacija tokom koje predstavnici različitih preduzeća i ustanova predstavljaju studentima svoje organizacije. Na ovaj način ostvaruje se direktan kontakt između studenata i potecijalnih poslodavaca.


Foto: Glas Podrinja


Na Odseku za poljoprivredno-poslovne studije i turizam gosti su danas bili Radosav Zeljić iz kompanije Mlin Kovačević d.o.o, Predrag Janković i Gordana Veličković iz kompanije Zorka Keramika d.o.o. i Aleksandra Đorđević iz turističke agencije Interturs Šabac. Studente su upoznali sa onim što njihovi poslodavci nude.

Aleksandra Đorđević (Foto: Glas Podrinja)


-Predstavila sam poslovanje turističke agencije i da studentima približimo šta se to sve radi u jednoj turističkoj agenciji, odnosno šta mogu da očekuju oni koji žele da se bave ovim poslom. Mi smo uvek da razgovaramo sa studentima o mogućnostima prakse i mogućem zaposlenju, rekla je Aleksandra Đorđević.

Radosav Zeljić, inženjer zaštite bilja i sam je bio student Odseka za poljoprivredno-poslovne studije tako da je predstavio i svoj karijerni put nakon završetka studija.

Radosav Zeljić (Foto: Glas Podrinja)


-Ova škola ima izuzetnu perspektivu i možda je jedina koja omogućava siguran posao nakon završenih studija. Pričao sam sa studentima šta je neophodno da nauče, a istovremeno sam im i prezentovao svoju firmu i koje su njene potrebe za zaposlenima, rekao je Zeljić.

Dr Milan Glišić, pomoćnik predsednika Akademije za razvoj i saradnju sa privredom, istakao je da su prošle godine bili veoma zadovoljni kako su „Karijerni dani“ protekli tako da su iz tog razloga odlučili da isto ponove i ove godine, ali i da podignu na viši nivo, u smislu organizacije, koordinacije među odsecima i u vidu većeg broja učesnika.

Dr Milan Glišić (Foto: Glas Podrinja)


-Naš zadatak nije samo da obrazujemo studente, već i da im omogućimo da na osnovu znanja i veština koje ovde steknu dođu do zaposlenja i, kasnije, do uspešnih karijera. Upravo iz tih razloga smatramo ovu manifestaciju veoma značajnom, jer ona omogućuje ostvarivanje direktnog kontakta naših studenata sa potencijalnim poslodavcima. Na našem odseku imamo studente koji pohađaju veoma raznovrsne studijske programe, kao što su Zaštita bilja, Biotehnologija sa dva modula (Ratarstvo i povrtarstvo i Zootehnika), zatim Zaštita životne sredine, Turizam, Menadžment, kao i master studije Menadžment u agrobiznisu. Prema tome, prilikom odabira naših partnera iz privrede trudili smo se da budu približno ravnomerno zastupljene sve ove oblasti, istakao je Milan Glišić.
M.M.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa