29. april 2024.29. apr 2024.
Foto: Glas Podrinja

Foto: Glas Podrinja

Sastanak gradonačelnika Pajića sa predstavnicima Srpsko-azerbejdžanske privredne komore

Gradonačelnik Šapca Aleksandar Pajić odražao je, u Gradskoj kući, sastanak sa predsednikom Srpsko-azerbejdžanske privredne komore (SAKOM) Ahmetom Muratom Turkogluom, potpredsednicom SAKOM-a Biserkom Jeftimijević i članom Upravnom odbora SAKOM-a Radom Nikolićem. Tom prilikom gradonačelnik je Turkogluou uručio zahvalnicu za uspešnu saradnju, kao i zbog stipendiranja šabačkih studenata.

Foto: Glas Podrinja


-Pored stipendiranja studenata, razgovarali smo i o velikim projektima. "Azvirt" je velika azerbejdžanska kompanija koja je radila auto-put Ruma- Šabac i togodinu i po pre roka. Sada rade brzu saobraćajnicu Šabac - Loznica i rok za završetak bi trebao da bude septembar 2027. godine, ali u današnjem razgovoru je potvrđeno da će, ako vreme bude poslužilo, put biti gotov do kraja ove godine. Ponosam sam što tako velika kompanija ima i društvenu odgovornosti brine o stipendiranju naših najboljih studenata. Ulaganje u decu i znanje je budućnost Šapca i Srbije, rekao je gradonačelnik Pajić.

Aleksandar Pajić i Ahmet Murat Turkoglu


Zahvaljujući odličnoj saradnji sa gradom Šapce i izuzetnoj kooridnaciji sa Odeljenjem društvenih delatnosti, SAKOM je do sada finansirao 15 studenata sa teritorije Šapca. Trenutno stipendiju SAKOM-a dobija 10 studenata iz Šapca, što čini 30 odsto od ukupnog broja njihovih stipendista.

-Imajući u vidu da su mladi najdragoceniji deo svakog društva, jer predstavljaju svetli deo budućnosti, SAKOM se opredelio da pruža finansijsko ohrabrenje onima kojima je to potrebno, a sa posebnom željom da im pomognemo da ostvare svoje snove o obrazovanju. Kroz naš program stipendiranja, za samo tri godine, prošla su 52 studenta, rekao je Ahmet Murat Turkoglu.

Turkoglu je gradonačelniku Pajiću poklonio monografiju o manastiru "Duboki potok" koji se nalazi u opštini Zubin Potok, a sa kojim SAKOM gaji prijateljstvo. Štampanje i realizaciju monografije u potpunosti je finansirao SAKOM.

Najnoviji broj

9. maj 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa