7. maj 2024.7. maj 2024.
(Foto: Glas Podrinja/J.R)

(Foto: Glas Podrinja/J.R)

67. Festival muzičkih škola u Šapcu: Muzička škola "Mihailo Vukdragović" domaćin

67. Festival muzičkih škola Srbije koji organizuje i realizuje Muzička škola "Mihailo Vukdragović" Šabac u periodu od 9. do 15. maja okupiće učenike i nastavnike iz 63 škole iz cele Srbije.

-Ovo je najznačajniji i najvažniji Festival koji se realizuje u muzičkim školama. Naša škola je domaćin ove godine, na šta smo posebno ponosni. Ono što je zanimljivo je da će 13 škola nastupiti sa orkestrima različitih sastava (gudača, tamburaša, timpanista,...). Verujem da je ovo posebno, jer će učenici zajedno nastupiti kao ekipa. Na ovaj način deca vežbaju javni nastup, stiču sigurnost i postaju motivisaniji, te je Festival idealna prilika za njih – ističe direktorka Muzičke škole Sonja Živković i naglašava da će učenici imati priliku da se druže sa vršnjacima i budu smešteni u domovima svojih drugova.

- Deca su izrazila želju da budu kod svojih drugara. Uz podršku roditelja, škole verujem da će Šabac biti centar muzičkih zbivanja. Eliksir fondacija nam je takođe pomogla u organizaciji Festivala. Veći deo takmičenja biće realizovan u našoj školi, ali će orkestri nastupiti u sali Gimnazije i Više vaspitačke škole za vikend. Želimo da kroz Festival motivišemo učenike, da ih obrabrimo da se posvete muzici i da pokažemo da smo grad muzike i dobri domaćini.

67. Festival muzičkih škola 8. maja koncertom Milice Zidarić i Jelene Zidarić Zečević, a laureati će nastupiti 15. maja.

Festival muzičkih i baletskih škola Srbije je redovna godišnja smotra muzičkih i pedagoških dostignuća škola za osnovno muzičko i baletsko obrazovanje, jedina manifestacija takmičarskog karaktera u kojoj učenici nastupaju i rangiraju se ekipno. Ministarstvo prosvete podržalo je Festival.

Najnoviji broj

16. maj 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa