8. maj 2024.8. maj 2024.
Foto Srednja škola Koceljeva

Foto Srednja škola Koceljeva

Zapažen rezultat koceljevačkih maturantkinja na takmičenjima iz ekonomske struke

Predstavnica koceljevačke srednje škole nije uspela da osvoji republičko takmičenje iz računovodstva održano 19. i 20. aprila u Smederevu, što je prethodno dva puta pošlo za rukom starijim učenicima ove škole. Ipak, Andrea Radosavljević, maturantkinja smera ekonomski tehničar ostvarila je, prema mišljenju njene mentorke Marijane Bajić zapažen rezultat, jer se našla na petoj poziciji u izuzetno jakoj konkurenciji.

–Prošle i pretprošle godine smo bili prvaci na republičkom takmičenju i bili smo i u ulozi domaćina. Ove godine konkurencija je bila značajno veća. Dvadeset ekonomskih škola iz cele Srbije je učestvovalo. Nismo se uplašili konkurencije i naša predstavnica Andrea je vredno i predano radila proteklih meseci u želji da ostvari što bolji rezultat- rekla je profesorka Bajić i dodala da su takmičari radili teorijski deo i dva zadatka u trajanju od 180 minuta, što je bilo zahtevno.

–Andrea se lepo snašla i uradila zadatke u predviđenom roku, tako da smo nakon izlaska rezultata shvatili da je visoko pozicionirana, na petom mestu u ozbiljnoj konkurenciji, gde su učesnici uglavnom bili đaci iz usko specijalizovanih ekonomskih škola, sa velikim brojem odeljenja. Iza nas su ostali veliki školski centri poput Beograda i drugih velikih gradova. To je već samo po sebi veliki uspeh. Mi smo najmanja škola koja je učestvovala sa tako visokim plasmanom u konkurenciji 20 škola iz cele zemlje. Čini mi se da smo posle nekoliko godina učešća na takmičenjima postali prepoznatljivi kao veoma uspešni takmičari- zaključila je Bajić.


Predstavnica koceljevačke srednje škole zadovoljna je postignutim plasmanom i dodaje da je najvažnije da je dala sve od sebe, te da se isplatio trud i vreme uloženo u rad i vežbanje.


–Posle ovoga sam stekla neka značajna iskustva i sigurna sam da će mi ona pomoći prilikom upisa na Ekonomski fakultet. Veoma je važno za mene što sam “odmerila snage” sa svojim vršnjacima, shvatila gde se nalazim u odnosu na druge, spoznala nivo svog dosadašnjeg znanja i potencijala. Uz malo dodatnog angažovanja, truda i rada sve može da se postigne. Sa profesorkom sam imala lepu saradnju- istakla je Andrea.

Foto Srednja škola Koceljeva


U istom terminu ove godine održano je i republičko takmičenje iz statistike. Srednja škola iz Koceljeve i na njemu je imala svog predstavnika, još jednu maturantkinju smera ekonomski tehničar Oliveru Nešić, koja je u konkurenciji 17 škola uspela da zauzme sedmu poziciju.

–Spremala sam se mesec ipo dana veoma ozbiljno sa profesorkom Marijanom. Ja sam zadovoljna i drago mi je što je profesorka potencirala da vežbamo. Na kraju je dobro bilo, mada je moglo i bolje. Tremu nisam imala, ali su izrađivači zadataka tražili ovoga puta nešto što je bilo manje zastupljeno prethodnih godina, a mi se na tome nismo previše zadržavali, i zbog toga mi je bilo malo teže- kaže učenica četvrtog razreda koja veruje da će uskoro uspeti da obezbedi indeks novosadskog Ekonomskog fakulteta.


Mentor Marijana Bajić istakla je da su najznačajnija takmičenja iz dva najvažnija predmeta ekonomske struke održana u istom terminu i podsetila da je učenik koceljevačke srednje škole pre dve godine na takmičenju iz statistike osvojio drugo mesto.


–Ove godine smo ponovo uzeli učešće na takmičenju iz statistike i naša predstavnica koja se potrudila i vredno radila, zauzela je sedmo mesto od 17 kandidata. I ovde su usko specijalizovane i mnogo veće škole od naše bile iza nas, tako da ne možemo biti nezadovoljni postignutim. Treba zahvaliti učenicima na volji i želji da se dodatno angažuju, jer danas je problem pronaći motiv da se dodatno radi. I jedna i druga predstavnica su ostajale posle časova, radile i vežbale sigurno oko dva meseca u cilju pripreme za takmičenja na kojima su promovisale prvenstveno sebe, a onda i školu i mene kao predavača- ocenila je profesorka Bajić.

V.B.

Najnoviji broj

16. maj 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa