8. maj 2024.8. maj 2024.
Poligoni spretnosti (foto: Glas Podrinja - J. R.)

Poligoni spretnosti (foto: Glas Podrinja - J. R.)

Male olimpijske igre: Radost sporta i druženja

Deset škola i 40 ekipa takmičilo se na Malim olimpijskim igrama u hali Zorka. Male sportistkinje i sportisti vodili su borbe na gradskom nivou, najboljima sledi nastup na međuokružnom i republičkom nadmetanju. Finalno takmičenje je u Novom Sadu.

Deset škola - 40 ekipa


Ponosno su ime svojih škola nosili devojčice i dečaci uzrasta od prvog do trećeg razreda osmoletki.

Mali olimpijci (foto: Glas Podrinja - J. R.)


-Svi najveći šampioni su počinjali na ovakvim takmičenjima, ovde su sportski stasavali i gradili bazu za velike uspehe. Ponosni smo na sve učesnike, na roditelje koji ih usmeravaju na pravi način. Druženja, sreća, zadovoljstvo i zdrav život su najvažniji, a siguran sam da će u budućnosti neki od učesnika nacionalnu himnu slušati i sa pobedničkog postolja - rekao je Milan Đenadić, predsednik Sportskog saveza Šapca, ali i nekadašnji vrhunski kajakaš, šampion sveta 2006. godine.

M. Đenadić - predsednik Sportskog saveza Šapca (foto: Glas Podrinja - J. R.)


Na poligonima spretnosti za prvi i drugi razred takmičile su se mešovite ekipe dečaka i devojčica, dok su trećaci imali odvojene ženske i muške ekipe.

-Poligoni su koncipirani ka razvijanju prirodnih oblika kretanja. Program Rasti zdravo traje od 2010. godine, uz pomoć Saveza za školski sport i Sportskog saveza Šapca. Trenutno u njemu učestvuje više od 1.500 đaka od prvog do četvrtog razreda. Nadamo se da će u narednim godinama biti još više učesnika, jer je redovna fizička aktivnost veliki zalog za zdravlje i zdravo odrastanje - predočio je stručni saradnik na Projektu Živan Milošević.

Male olimpijske igre su deo projekta Rasti zdravo koje je podržao Grad Šabac. Sportski savez Šabac je tehnički organizator, a pokrovitelj Grad Šabac.

N. Pajić - predsednik Skupštine Grada (foto: Glas Podrinja - J. R.)


-Grad podržava program Rasti zdravo dugi niz godina i praktično su se druge lokalne samouprave ugledale na nas. Važno je zdravo odrastanje, druženje i sportski duh. Značajno je da od naredne školske godine svoje Igre će imati i preškolci. Najveće priznanje za sve su radost, smeh i dobro raspoloženje učesnika - istakao je predsednik Skupštine Grada Nemanja Pajić.

Tri poligona za tri razreda (foto: Glas Podrinja - J.R.)
D. B.

Najnoviji broj

16. maj 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa