22. maj 2024.22. maj 2024.
Jubilej (Foto: Glas Podrinja)

Jubilej (Foto: Glas Podrinja)

Ustanova za decu i mlade svečano obeležila 10 godina rada

Ustanova za decu i mlade, pri Centru za socijalni rad Šabac, svečano je obeležila 10 godina rada. Objekat u Kasarskim Livadama, namenjen za smeštaj dece i mladih sa autizmom i odraslih sa smetnjama u komunikaciji trenutno ima 42 korisnika, sa kojima radi 36 zaposlenih, od čega je 11 stručnih radnika i devet negovatelja.

Foto: Glas Podrinja


Proslavi su prisustvovali predstavnici ustanova, organizacija, kao i pojedinci koji formalno i neformalno sarađuju sa Ustanovom, volontiraju ili doniraju sredstva potrebna korisnicima.

Đorđe Todorov (Foto: Glas Podrinja)


-Lep jubilej Ustanove koja se brine o onima koji su najranjiviji i kojima je podrška neohodna. Republika Srbije prepozaje brigu o ugroženima i onima kojima je pomoć potrebna i u budućnosti će se nastaviti sa tom praksom i to ne samo u smislu brojeva. Uglaganja u infrastrukturu i ustanove su neophodna, ali je primarno da krajnji korisnici osete boljitak i rad i Repubike i Grada Šapca i svih ljudi u lokalnoj zajednici koji se brinu o njima. Njihov osmeh i zadovoljstvo je razlog zbog čega se sve ovo radi i radiće se i ubuduće, rekao je državni sekretar Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Đorđe Todorov.

Foto: Glas Podrinja


Okupljenima se obratio i gradonačelnik Šapca Aleksandar Pajić koji je podsetio da Grad za socijalna pitanja izdvaja oko 400 miliona dinara godišnje. Grad Šabac obezbeđuje 12 usluga i 6 prava iz oblasti socijalne zaštite.

Aleksandar Pajić (Foto: Glas Podrinja)



-Veoma mi je drago što na desetu godišnjicu rada Ustanove možemo da vidimo napredak dece koja ovde borave, ali i njihovo zadovoljstvo svim onim što dobijaju od svog Grada i Ustanove. Siguran sam da ćemo nastaviti u dalje da unapređujemo sve usluge iz domena socijalne politike koje pružamo. Grad Šabac je grad jednakih uslova i mogućnosti za sve. Želim Ustanovi da čestitam 10 godina postojanja i da se kvalitetom izbore sa svim izazovima koji im slede u godinama koje dolaze, rekao je gradonačelnik Pajić.

Biljana Mrkonjić, direktorka Centra za socijalni rad Šabac poželela je dobrodošlicu gostima i u ime korisnika se zahvalila što su svojim prisustvom uveličali proslavu.

Biljana Mrkonjić (Foto: Glas Podrinja)


-Ovaj jubilej nisu samo godine postojanja, nego i neizmerni trud i rad svih naših zaposlenih kako bi briga o našim korisnicima bila kvalitetna i adekvanta. Zahvaljujući svim našim saradnicima postigli smo kvalitet. Zajedničkim radom i trudom učinili smo ovo društvo pravednim, a našu malu domsku zajednicu vidljivom u široj zajednici, rekla je Biljana Mrkonjić.

Foto: Glas Podrinja


Korisnici ustanove, zajedno sa učenicima Muzičke škole "Mihailo Vukdragović" izveli su dve pesme, a u proslavi su učestvovala i deca iz Predškolske ustanove "Naše dete", kao i muzičar Luka Vitorović.
Glas Podrinja

Najnoviji broj

13. jun 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa