Info

24. maj 2024.24. maj 2024.
Glas Podrinja

Glas Podrinja

Obeleženo 200 godina postojanja OŠ „Mika Mitrović“ u Bogatiću

Osnovna škola „Mika Mitrović“ u Bogatiću proslavila je u Kulturno- obrazovnom centru Bogatić 200 godina postojanja i rada. U svečanoj akademiji koji su priredili đaci sa svojim nastavnicima uživala je publika u prepunoj sali, a prisustvovali su i predstavnici Opštine Bogatić, Crkve, rukovodstvo, kolektiv i prijatelji škole.
Glas Podrinja

Sve je počelo 24. maja 1824. godine. Dvesta godina kasnije, s ponosom obeležavaju svoj dan.
Milorad Ercegovčević (Glas Podrinja)

-Dva veka rada škole predstavlja ne samo bogatu istoriju, već i veliki trud i predanost nastavnika i učenika koji su prošli kroz naše učionice. Svaki korak koji smo napravili, svaki izazov koji smo savladali, svaka generacija koja je prošla kroz naša vrata, obogatili su našu ustanovu. Dok slavimo ovaj jubilej, želimo se usmeriti prema stvaranju boljeg ambijenta za našu školu u kojem učestvuju rukovodstvo, nastavno i sve radno osoblje, takođe i roditelji. Svesni smo i novih tehnologija, koje ne donose uvek boljitak, već i probleme, kao što su manjak empatije, ljubavi, drugarstva, etike, to sve negativno utiče u procesu obrazovanja i vaspitanja, ali otežava ulogu prosvetnih radnika, roditelja i svih aktera koji imaju veze sa prosvetom, tim plemenitim zanimanjem. Borimo se sa svim negativnim trendovima i ta borba zahteva sve veću energiju u profesiji koja zaslužuje mnogo bolji tretman u celokupnom društvu. Bez obzira na sve, ostaje zavet da ova škola i u trećem veku postojanja sačuva sve što je veliki broj generacija stvarao i postigao u prethodnih 200 godina i da put prosvetiteljstva nastavi- poručio je obraćajući se prisutnima direktor škole Milorad Ercegovčević.

Glas Podrinja

Profesor istorije i predsednik Školskog odbora Vladan Đonlić 33 godine radi u obrazovanju.

-Na osnovu dugogodišnjeg iskustva, mogu reći da je svaka škola dobra i lepa, ali nama je naša najbolja i najlepša, posebno zbog toga što ove godine obeležavamo 200 godina rada i postojanja. Svim gostima čestitam veliki jubilej, penzionerima, radnicima, profesorima, učiteljima, svima koji su ranije davali doprinos ili ga sada daju čestitam praznik i pozivam na novu saradnju i uspeh. Naš današnji program je u skroman, ali pripremljen uz mnogo topline i volje i zato je izvanredan- rekao je Đonlić.

Vladan Đonlić (Glas Podrinja)

Napomenuo je da škola trenutno broji oko 650 učenika, ali da je pre 10- 12 godina imala više od 1.000 đaka.

-Nadamo se će nove generacije biti brojnije, uspešnije i više motivisane. Od nas profesora, učitelja, nastavnika, mogu očekivati veliku pomoć, podršku, sticanje znanja, ali i svih drugih pratećih zadovljstava, smeha, radosti- istakao je Đonlić.
D.D.

Najnoviji broj

13. jun 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa