20. jun 2024.20. jun 2024.
Glas Podrinja

Glas Podrinja

Koceljeva: Od septembra nastava u uređenom i bezbednom prostoru

Radovi na rekonstrukciji četvororazredne škole u Batalagama počeli su prošlog septembra, a đaci će se u potpuno uređen objekat, prema najavama nadležnih, useliti u novoj školskoj godini.

Projekat vredan oko 12 miliona dinara u celosti je finansiran iz lokalne kase.

Glas Podrinja


–Delovi starog objekta koji su bili u velikoj meri ruinirani i suvišni su srušeni, dok je ostatak zgrade u potpunosti obnovljen. Sanirali smo i uredili ono što je zaista neophodno za funkcionisanje škole i prostora koji će moći da koriste i meštani sela. Dakle, upodobljena je škola postojećem stanju na terenu, realnim potrebama i dovedena u jedno pristojno stanje- izjavio je predsednik opštine Koceljeva prilikom obilaska škole u Batalagama i dodao da se sređuje i prostor oko objekta.


On je podsetio da je na mestu obnovljene školske zgrade do nedavno bio ruiniran objekat na koji se nije obraćala pažnja poslednjih nekoliko decenija, ocenjujući da je stara škola predstavljala prevashodno nebezbedan prostor za decu.


–Rekao bih da je bila pravo ruglo u centru sela. Van upotrebe i svrhe. Zaista se nalazila u stanju rušenja i bilo je neophodno da se nešto preduzme. Naš inspektor je zabranio boravak u toj zgradi, a posebno nije bilo dozvoljeno da u njoj borave najmlađi. Očekujemo da će đaci od septembra u novoj školskoj godini ući u novu školu, mnogo uređeniju, prilagođeniju 21.veku i pre svega bezbedniju za učenike i nastavnike- poručio je Dušan Ilinčić.

Glas Podrinja


Osnovci iz Batalaga su školsku godinu koja je na izmaku proveli u alternativnim prostorijama u selu koje su ispunjavale osnovne uslove za obavljanje nastave, strpljivo čekajući da se vrate u svoju školu.


V.B.

Najnoviji broj

11. jul 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa