23. maj 2019.23. maj 2019.
Delegacija iz Goraždevca u Šapcu

Delegacija iz Goraždevca u Šapcu

Gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović je sa svojim saradnicima, danas u Gradskoj kući, organizovao prijem za delegaciju iz Goraždevca. Održana poseta, dogovorena je nedavno, kada su gradonačelnik Zelenović i predsednik Skupštine Šapca Nemanja Pajić, posetili Opštinu Peć.

- Cilj nam je bio da im dolazak kod bude inspirativan za učenje od naših poljoprivrednika, kako na najbolji način da proizvedu jagode, ali i sve drugo voće i povrće koje tamo može nesmetano da se prodaje. Jako je važno da našu zajednicu na Kosovu osnažimo, ne lažnim rečima i porukama, već znanjem da bi mogli više da proizvode i samim tim zarade više i novca. To je jedini način da se prevaziđu postojeći problemi, istakao je Zelenović i dodao da očekuje da se gosti u naredna tri dana, tokom boravka u Šapcu, upute u načine proizvodnje i poboljšanje iste.

Poljoprivrednici iz Goraždevca izrazili su zahvalnost na prijemu u Gradskoj kući i pozivu da razmene iskustva sa kolegama iz Šapca. Napomenuli su da se nadaju da će moći da sarađuju i rade zajedno, a sve u cilju boljeg života od posla kojim se bave.

Nakon sastanka, usledelo je upoznavanje sa poljoprivrednicima u šabačkom kraju, kako bi razmenili iskustva, a planirana je i poseta Festivalu jagoda, na kome će im pocerski jagodari predstaviti ovu poljoprivrednu delatnost.

Najnoviji broj

11. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa