24. maj 2019.24. maj 2019.
Vučić: Pripremili smo mere protiv Prištine, neke od njih vrlo oštre i snažne

Vučić: Pripremili smo mere protiv Prištine, neke od njih vrlo oštre i snažne

(Beta) - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je država spremila "ograničene" mere, od kojih su neke, kako je rekao, "vrlo snažne i oštre" kao odgovor na odluku Prištine da ni posle devet meseci ne ukine takse od 100 odsto na uvoz robe iz centralne Srbije.
On je posle sastanka sa predstavnicima Srba sa severa Kosova kazao i da će nemačku premijerku Angelu Merkel i francuskog predsednika Emanuela Makrona upoznati sa odgovorom Srbije na "anticivilizacijske i protivpravne takse" Prištine na sastanku 1. jula u Parizu ali i da će im reći da nastavka razgovora o statusu Kosova neće biti dok takse ne bude ukinute.
"Ko je mislio da će se u Parizu razgovarati o rešenju za Kosovo treba da zna da smo se danas dogovorili da razgovora neće biti dok ne ukinu takse. Bez ukidanja taksi, možemo da pričamo o lepom vremenu, kako je bilo dobrih boksera u Prištini ali dijaloga nema dok ne počnete da poštujete norme međunarodnog javnog prava, to će biti moja poruka Angeli Merkel i Emanuelu Makronu", rekao je Vučić.
On je izrazio zabrinutost zbog kako je rekao, pripreme akcija hapšenja više desetina Srba na severu Kosova i pozvao predstavnike međunarodne zajednice da to spreče.
"Molimo, upozoravamo, zahtevamo od međunarodne zajednice da to spreči jer u ludilu u Prištini oko borbe za rejting, uvek stradaju Srbi. Molimo predstavnike Kvinte da pokušaju da spreče nove provokacije Prištine koje u krajnoj instanci imaju za cilj iseljavanje Srba sa severa Kosova", kazao je Vučić.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa