2. jun 2019.2. jun 2019.
Finale na ivici regularnosti

Finale na ivici regularnosti

Odluka o šampionu Srbije u vaterpolu biće donesena u sredu, na Gradskom baeznu u Šapcu. Šabac i Crvena Zvezda igraju odlučujući meč 5. juna, pobednik će postati šampion, s obzirom da su oba tima, u dosadašnjem toku finalne serije, ostvarile po jednu pobedu.

Posle poraza u Beogradu, rukovodstvo Vaterpolo kluba "Šabac" izrazilo je nadu da će odluka biti donesena isključivo na osnovu kvaliteta u bazenu, a da pitanje šampiona neće biti odlučeno ranije, van borilišta. Nažalost, dosadašnja dešavanja ulivaju strah da će oni koji treba da rade u interesu vaterpola i sporta, favorizuju jednu stranu.

-Sudije Raković i Golijanin dozvoljavali su "prljavu" igru vaterpolista Crvene Zvezde. Dopuštali su udaranje preko vode, bez sankcionisanja arbitara domaći su udarali u lice naše igrače. Nejednakim kriterijumima onemogućili su ravnopravnu igru centara Šapca. Ovo je samo deo onoga čime smo nezadovoljni i zbog čega tvrdimo da je finalna serija na ivici regularnosti. Stižu nam poruke i pozivi podrške od naših reprezentativaca, vaterpolo radnika iz Srbije, sportskih prijatelja iz Hrvatske i Crne Gore koji ističu da je sve ovo antipropaganda vaterpola i kolokvijalno rečeno "otimanje" u vaterpolu - ističu u VK "Šabac".

Odluka sledi u sredu.

-Nismo imali ravnopravan tretman kod sudija ni u mečevima gde smo pobedili, ali su naši igrači i sjajna publika doneli trijumfe. Pozivamo sve da ispune tribine našeg bazena i budu podrška klubu u neravnopravnoj borbi. Nećemo dozvoliti da nam neko, na takav način, otme titulu na našem bazenu. Mi želimo da pobedi sport, da presudi bolja igra, koncentracija, manje grešaka, a ne da "presudu" donese neko, negde van bazena i van interesa našeg sporta. Svojim odlukama Vatepolo savez Srbije od sporta i svega što on predstavlja, pravi suprotnost. Do sada smo trpeli sve udarce i one u bazenu i one van njega, ali dosta je toga, to se u sredu neće dogoditi - dodali su u VK "Šabac".

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa