Info

13. avgust 2019.13. avg 2019.
Prijem za vicešampiona

Prijem za vicešampiona

Predsednik Skupštine grada Nemanja Pajić i gradski većnik zadužen za sport Dragan Nikolić upriličili su prijem za kadetskog vicešampiona sveta u tekvondou Žarka Krajišnika i njegov stručni štab. Predstavnici Grada goste su dočekali u Gradskoj kući. Drugi najbolji tekvondista sveta u kategoriji kadeta do 45 kg, član TK "Šabac" Žarko Krajišnik, istakao je da ni sam nije očekivao ovakav rezultat, ali se nadao da može do medalje.

-Istovremeno raste i samopouzdanje sa pobedama, ali i umor i pritisak jer je medalja blizu. Borbe protiv Australijanca i Meksikanca su bile jako teške, ali sam u dogovoru sa trenerom napravio dobru taktiku i ostvario pobede u neizvesnim mečevima. Ostaje mali žal za finalom, ali je to bio peti meč, već sam osećao umor i zasluženo je pobedio Rus, no prezadovoljan sam učinjenim - istakao je mladi Krajišnik.

Posvećenost koju Žarko uvek iskazuje i koncentracija su doneli slavlje, a mi smo detaljno, koliko smo mogli, pripremili duele, dodaje trener Miloš Lazić.

-U prve dve borbe smo imali nešto lakše rivale, ali nepoznate. Odlučili smo se da promenimo standarnu taktiku, jer smo znali da mečeve posmatraju treneri narednih rivala. Australijanac i Meksikanac su sjajni borci, do završnice su došli protiv teških rivala i mislim da smo ih malo iznenadili pristupom, odnosno taktikom odabranom za te duele. Ponosan sam na Žarka što se nije zadovoljio bronzom, već je i u polufinale ušao izuzetni spreman - istakao je Lazić.

Trener TK "Šabac" ističe još jedno ime.

-Na Prvenstvu je nastupio i Uroš Belanović koga moramo pomenuti. On je od Uzbekistana peti tekvondista sveta. Borio se sjajno, imao je nezgodan žreb i po kvalitetu je sigurno iznad većine onih koji su u plasmanu bili bolji. Svi u klubu smo ponosni na oba naša borca, zaokružili smo nešto veliko, a sada želimo i nove uspehe - kaže prvi čovek kluba i trener Jovan Dedić.

Uspesi šabačkih sportista su na ponos svima, a istovremeno su i navika sugrađana.

-Sportski dominiramo i teško je rečima iskazati taj ponos. Šabački klubovi ostvaruju velike uspehe u kolektivnim sportovima, a i u pojedinačnim ne zaostajemo, Žarko je dokaz toga. Vrhunske rezultate ostvarujemo u svim kategorijama, što govori da nam je i budućnost sjajna. Istrajnost, trud i posvećenost donose uspeh i to pokazuju naši sportisti. Želim Žarku i svim mladim sportistima grada da rade, treniraju, da budu posvećeni školi, sportu i da izrastu u dobre ljude, a onda i vrhunske sportiste - rekao je Nemanja Pajić, predsednik Skupštine grada.

Najnoviji broj

11. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa