Info

20. avgust 2019.20. avg 2019.
Najcrnji jul u poslednje tri godine

Najcrnji jul u poslednje tri godine

U saobraćajnim nesrećama tokom jula u Srbiji život je izgubilo 67 ljudi, a povređeno je njih 1.779, podaci su Uprave saobraćajne policije. Po broju poginulih samo tokom jula, 2019. bila je među najkobnijim u poslednjih nekoliko godina.

Šestoro mladih uzrasta od 18 do 25 godina poginuli su u dve saobraćajne nesreće u nepunih 48 sati poslednjeg vikenda u julu. Nesreće koje su najviše potresle javnost događale su se u mestu Tabanović kod Šapca u kojem je život izgubilo četvoro mladih, na putu između Torka i Srpskog Itebeja gde su poginula dvojica mladića, zatim kod Kaća gde su nastradale dve sestre. Nesreće u kojima je život izgubilo četvoro dece uz članove svoje porodice dogodile su se na autoputu Beograd - Niš. Upravo autoput Beograd - Niš jedna je od deonica koje važe za crne tačke na srpskim putevima.

Statistički gledano, broj otkrivenih i sankcionisanih prekršaja u prvoj polovini ove godine jeste povećao u odnosu na prethodne, međutim Radenković napominje da je u poslednje tri godine prisutan negativan trend povećanja prekršaja koji najviše doprinose nastanku saobraćajnih nezgoda i težini posledica, a to su, dodaje, prekoračenje brzine, vožnja pod dejstvom alkohola, nepropisno korišćenje mobilnog telefona za vreme vožnje i nekorišćenje sigurnosnog pojasa.

Uzimajući u obzir isključivo mesec jul, on jeste ove godine bio najcrnji u odnosu na 2018. i 2017. godinu, dok je broj nastradalih bio veći tokom jula 2016, 2013, 2012, 2009. (pogledaj tabelu). Broj poginulih u saobraćajnim nesrećama tokom jula posebno je zabrinuo pred ulazak u avgust, koji je tradicionalno najopasniji mesec na putevima.
Blic

Najnoviji broj

14. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa