10. jul 2025.10. jul 2025.
Foto: Glas  Podrinja

Foto: Glas Podrinja

Hadži Saša Mišić " Pakleni kuvar"

Pakleni kuvar na Ceru – u ulozi predsednika žirija i kuvarskog filozofa

Hadži Saša Mišić, autor nekada veoma popularne emisije „Paklena kuhinja“ bio je predsednik žirija prve Cerske gulašijade. Iskoristili smo priliku da popričamo sa njim, na temu gulaša, a i o nekim drugim stvarima.

Da li ste nekada već bili na Ceru i kakvi su Vam utisci o ovoj planini?

-Bio sam više puta. Na Ceru je posebno lep osećaj. Imate priliku da prođete komad zemlje gde se desila naša slava. Interesantno je i turistički gledano. Mnogo je zelenila, mogućnosti da se udahne vazduh, da se oseti mir. Danas ipak nemamo mir, nego malo više akcije.

Koji je bio Vaš motiv da prihvatite da budete predsednik žirija na ovoj manifestaciji?

-Čovek koji organizuje ovu manifestaciju nazvao me je i rekao da želi da organizuje ovakvu manifestaciju. Ja sam mu rekao ako je dovoljno hrabar da to uradi, ja dolazim. Odgovorio je da jeste i eto... Njegova hrabrost je zaslužna za moj dolazak.

Mi Srbi za razliku od Mađara umemo da kuvamo jako dobro sve



Da li nam u Srbiji treba više ovakvih manifestacija?

-Treba kvalitetnijih manifestcija, a bilo kojih ne. Bilo koja manifestacija ne čini nikome trajno dobro, a kvalitetna čini.

Kada pričamo o kvalitetu, koji su kriterijumi za ocenjivanje gulaša na ovoj manifestaciji?
-Ko da najviše para taj dobije najvišu ocenu. Šalim se naravno. Toga kod mene nema i zbog toga me i zovu u žiri. Ovde sam predsednik žirija, a njih osmoro sude, dok ja pazim da oni rade svoj posao. Kriterijumi su: da bude jestivo, mekano, ne živo, ne izgorelo, u komadu, ne raskomadano. Pored toga, miris, ukus, tekstura, koliko je tečno ili ne.
Foto: "Glas Podrinja"



Da li se i po čemu naš srpski gulaš razlikuje od recimo mađarskog i po čemu je specifičan?
-Apsolutno se razlikuje. Ja sam tu subjektivan, jer sam Srbin. Mi Srbi za razliku od Mađara umemo da kuvamo jako dobro sve. Oni samo dobro kuvaju paprikaš i gulaš, a mi umemo i to. Oni koriste više različitih paprika u prahu, slatke, ljute itd, a kod nas manje. Kod nas mogu da se nađu pečurke i povrće u gulašu, kod njih isključivo meso i paprika.

Imate brojnu porodicu (osmoro dece). Kuvate li kod kuće i kako je kuvati za toliko dece?
-Hvala Bogu na toj mogućnosti i na pitanju. Meni je lepo i moguće. Kada sam kod kuće, što je retko jer radim, onda kuvam, ali ne sam nego sa njima. To je i poenta, da kuvamo zajedno.


Kod nas mogu da se nađu pečurke i povrće u gulašu, kod njih isključivo meso i paprika



Posle „Paklene kuhinje“ nema Vas mnogo u medijima. Šta sada radite.
-Moram da Vas demantujem. Ima me u osam formata i više od 2.000 emisija nakon „Paklene kuhinje“, ali i da me nema biće neko drugi ko ume bolje da kuva.

Šta je najegzotičnije od namirnica što ste koristili?
-Za mene je sve isto, ništa nije egzotično.

Ima li nešto što nikada ne biste probali?


Glas Podrinja/ Milica Miajlović

Najnoviji broj

10. jul 2025.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa