22. avgust 2019.22. avg 2019.
Zelenović: Vučić nema politiku već unižava institucije i privatne živote ljudi

Zelenović: Vučić nema politiku već unižava institucije i privatne živote ljudi

Predsednik Zajedno za Srbiju i predsedavajući Saveza za Srbiju Nebojša Zelenović ocenio je da predsednik države i Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić "nema nikakvu politiku, ne poštuje nikakve vrednosti, bilo koga ili bilo šta - njegov jedini cilj je lična i neograničena vlast, a za ostvarenje tog cilja ne postoje zabranjena sredstava".

"On dnevno menja stavove, svesno laže, manipuliše, unižava institucije i privatne živote hiljada ljudi", rekao je Zelenović u autorskom tekstu u novom broju nedeljnika NiN, pod naslovom "Tehnologija Vučićeve vladavine", a koji završava pitanjem "Dokle?".

Prema rečima Zelenovića, kada je Vučić došao na vlast, "dobio je priliku da svoju opsesiju za neograničenom moći i što više novca pretvori u košmar građana Srbije".

"Procenio je, nažalost ispravno, da ukoliko na početku vladanja pokaže Zapadu da je spreman da prizna Kosovo, da će Zapad biti spreman da mu dugo, predugo vremena toleriše urušavanje demokratije, slobode medija i elementarnih evropskih vrednosti", rekao je Zelenović.

On je naveo i da pri SNS postoje i "posebne kriminalne grupe koje služe kako za gvozdenu disciplinu unutar stranke, tako i za plašenje običnog naroda, posebno po opštinama u unutrašnjosti".

"Njihov pojavni oblik je isti kao tokom rata devedestih - obrijane glave na nabildovanim telima, džipovi, trgovina drogom, bejzobl palice i oružje. Vučić u potpunosti upravlja i desničarskim i navijačkim grupama, koje su njegova dodatna ulična snaga za zastrašivanje građana", napisao je Zelenović.

Govoreći o načinu vladanja Vučića, Zelenović napominje da se pored opozicionih političara, "medijski linčuje" svaki intelektualac ili bilo koja javna ličnost, sportista koji se usudi da se kritički osvrne na vlast, pri čemu "Vučić lično definiše metu".

Zelenović je naveo i da je "lažna borba protiv korupcije jedna od osnovnih poluga" Vučićeve moći.

"S vremena na vrema, sprovede marketinški dirigovanu akciju borbe protiv kriminala i korupcije, pohapsi neke ljude bez dokaza, oni na kraju budu pušteni, ali on dobije ono što je hteo - stvaranje lažne slike o pravdi i pravičnosti, dok se njegovo lično i stranačko okruženje nelegalno bogati kao niko u novijoj istoriji, Mnogo više nego u vreme Miloševića", napisao je Zelenović u autorskom tekstu.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa