Info

24. avgust 2019.24. avg 2019.
Sport u svom najlepšem obliku

Sport u svom najlepšem obliku

Četraneste Olimpijske seokse igre grada Šapca svečano su jutros otvorene u Pocerskom Pričinović. Sinoć su započela takmičenja, traju još danas i sutra, a tokom tog perioda, u različitim disciplinama predstaviće se oko 1.200 sportista iz 24 seoske mesne zajednice na teritoriji Grada.

-Mi smo grad sporta, ali taj epitet ne bi stajao uz nas bez ovakvih manifestacija. Imamo sjajne profesionalne sportiste, zahvaljujući njima gledamo vrhunske ekipe iz Evrope u našem gradu, no kao Grad, kao što uvek podržavamo vrhunski sport, trudimo se da budemo najveća podrška masovnom, rekreativnom, amaterskom sportu. Manifestacije poput Olimpijskih seoskih igara su sport u svom najlepšem obliku, onaj koji podseća na igru, na trenutke kojima smo se svi radovali. Želim vam da igre proteknu u dobroj atmosferi, fer plej duhu, da ne bude povred, da se dobro zabavite, družite, a rezultat neka bude sporedan - istakao je predsednik Skupštine grada Šapca Nemanja Pajić.

Višestruki državni i balkanski šampion, učesnik najvećih takmičenja u tekvondou, Ivan Purešević, predao je olimpijsku baklju predsedniku Organizacionog odbora OSI Sretenu Radovanoviću, kao čin otvaranja Igara.


-Čim ste ovde, vi ste pobednici. Šabac je najsportskiji grad u Srbiji, ulaže mnogo i uvek se trudi da bude potpora i amaterskom sportu. Dobrodošli u pitomo selo Pocerski Pričinović, uživajte, borite se srčano, ali pošteno za svoje selo - irekao je Radovanović.

Sportski duh i atmosfera radosti je najlepša odlika Igara, smatra predsednik Sportskog saveza Šapca Veselin Vuković.


-Budite pravi sportisti, reprezenti svojih ekipa u igri i van. Ukoliko se desi neka odluka koja se vama čini nepravednom, nemojte reagovati burno, sve je to deo sporta. Učinite sve da se OSI 2019. sećate na najlepši način - uverava Vuković.

Igre traju sutra do popodnevnih časova. Osim sportskog programa, za večeras je predviđen i zabavni program.

Organizator je Sportski savez Šapca i Mesna zajednica Pocerski Pričinović, pod pokroviteljstvom grada Šapca.

Najnoviji broj

14. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa