Info

8. septembar 2019.8. sep 2019.
Glas Podrinja

Glas Podrinja

Orden kralja Milutina za graditelje hrama na Soko-gradu

Hram Sabora srpskih svetitelja na Soko-grad, čiji su ktitori porodice Veselinović i Ranković iz Šapca, osveštao je danas vladika šabački Lavrentije.

Glas Podrinja

Hram je posvećen Svetom vladiki Nikolaju. Sagrađen je trudom ktitora i velikih humanista sa porodicama, privrenika Radoslava Veselinovića i dr Miloša Rankovića.
Glas Podrinja

Na predlog njegovog preosveštenstva episkopa šabačkog Lavrentija. Sveti arhijerejski sabor Srpske pravoslavne crkve dodelio je Orden Svetog kralja Milutina za njihovo dobroljublje prema Eparhiji šabačkoj, pokazano davanjem.
Glas Podrinja

-Veliko mi je zadovoljstvo što ste se okupili ovde da zajedno proslavimo ovaj trenutak koji je za nas veoma značajan. Orden je obaveza da nastavimo sa ovakvim delima u budućnosti. Treba da sačuvamo srpsku tradiciju, rekao je Radoslav Veselinović.
Glas Podrinja

-Veoma sam srećan, kao i moja porodica. Ostvario se jedan naš san. San da postanemo ktitori jednog ovakvog hrama na ovoj "svetoj gori". Nadam se da ćemo nastaviti sa gradnjom pravoslavlja i podizanja nivoa odgovornosti u našem narodu, rekao je dr Miloš Ranković.
Glas Podrinja

Nakon svečanog čina organizovan je ručak za sve goste, a među zvanicama bio je i gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović, kao i veliki broj privrednika.
Glas Podrinja

Glas Podrinja

Glas Podrinja

Najnoviji broj

9. maj 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa