10. maj 2024.10. maj 2024.
Međunarodna konferencija „Globalni  izazovi kroz prizmu ruralnog razvoja u sektoru poljoprivrede i turizma“

Međunarodna konferencija „Globalni izazovi kroz prizmu ruralnog razvoja u sektoru poljoprivrede i turizma“

Akademija strukovnih studija Šabac, na Odseku poljoprivredno- poslovne studije, drugi put bila je domaćin Međunarodne konferencije „Globalni izazovi kroz prizmu ruralnog razvoja u sektoru poljoprivrede i turizma“. Predstavljeni su naučni radovi profesora iz 16 zemalja. Istovremeno, održan je i sajam domaće radinosti gde su se predstavili lokalni proizvođači.
Glas Podrinja

-Cilj ove konferencije je povezivanje teorije i prakse. Hteli smo da na neki način spojimo teoriju tako što ćemo ugostiti različite predavače koji su održali plenarna predavanja na teme iz različitih oblasti, a za koje je zajednički imenitelj održivi razvoj sa naglaskom na ruralnom razvoju. Konferencija je multidisciplinarnog karaktera, pokriva veći broj naučnih oblasti, odnosno tema, a fokus je na održivom razvoju. Sve teme, odnosno naučne oblasti konferencije, a to su poljoprivreda, gastronomija i prehrambena tehnologija, zaštita životne sredine, ekonomija, menadžment, turizam, obrazovanje, očuvanje ljudskog zdravlja i tehnologija i inovacije smo pokušali da stavimo u službu, kontekst održivog razvoja. Akademija strukovnih studija obrazuje studente u svim navedenim oblastima, tako da smatramo da je konferencija veoma značajna i za same studente- rekao je pomoćnik predsednice Akademije za razvoj i saradnju sa privredom Milan Glišić.


Učestvovali su naučnici iz Holandije, Ukrajine, Poljske, Rumunije, Mađarske, Rusije, Severne Makedonije, BIH, Crne Gore, Jermenije, Albanije, Moldavije, Hrvatske, Češke, Slovenije i Srbije.
Glas Podrinja

U organizaciji konferencije učestvovao je organizacioni odbor Akademije. Partneri zajedničke konferencije su Institut za ratarstvo i povrtarstvo iz Novog Sada, Elixir Zorka i Turistička organizacije grada Šapca, a ulogu koorganizatora imaju Univerzitet Adriatic iz Bara, Univerzitet u Bijeljini, Fakultet za menadžment Herceg Novi, Fakultet za hotelijerstvo i turizam Vrnjačka Banja, Razvojna Akademija Poljoprivrede Srbije, Institut za povrtarstvo Smederevska Palanka, Institut za ekonomiku poljoprivrede Beograd, Fakultet za biofarming Bačka Topola i Agronomski fakultet Čačak.
D.D.

Najnoviji broj

16. maj 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa