20. maj 2024.20. maj 2024.
Foto: Opšta bolnica Šabac

Foto: Opšta bolnica Šabac

Veliki odziv Šapčana na preventivne preglede

Na preventivne preglede koji su u nedelju 19. maja organizovani u Opštoj bolnici „Dr Laza K. Lazarević“, odazvalo se 296 građana. Patološki nalaz ultrazvuka uočen je kod 49 pacijenata, 33 imalo je povišen krvni pritisak, a 12 je bilo sa EKG promenama. Oni su upućeni na dalju dijagnostiku i lečenje.

Visok odziv građana na besplatne preventivne preglede najbolja je potvrda povećanja javne svesti o značaju prevencije kao osnove očuvanja zdravlja u našem društvu, što akciju čini u potpunosti uspešnom, navelo je Ministarstvo zdravlja koje je i organizovalo ovu akciju.

– Ministarstvo zdravlja ovom prilikom podseća i poziva građane da redovno odlaze kod lekara, a ne samo kad ih nešto zaboli, jer otkrivanjem na vreme potencijalnih oboljenja mogućnost izlečenja je daleko veća – navodi se na sajtu Ministarstva zdravlja.
Foto: Opšta bolnica Šabac

Šabačka bolnica bila je među 160 zdravstvenih ustanova u Srbiji u kojima su u nedelju organizovani preventivni pregledi. U našoj ustanovi građanima je rađena kompletna krvna slika, EKG, izmeren krvni pritisak i urađen ultrazvuk abdomena, saopštili su iz Opšte bolnice Šabac.

Najnoviji broj

25. jul 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa