22. septembar 2019.22. sep 2019.
Srbija uključena u akciju Evropskog dana bez poginulih u saobraćajnim nezgodama

Srbija uključena u akciju Evropskog dana bez poginulih u saobraćajnim nezgodama

Saobraćajna policija će u četvrtak, 26. septembra sprovesti akciju pojačane kontrole saobraćaja na teritoriji cele zemlje u okviru projekta Evropski dan bez poginulih u saobraćajnim nezgodama (EDWARD), saopšteno je danas iz MUP-a.

Cilj projekta, koji po četvrti put organizuje Mreža saobraćajnih policija Evrope (TISPOL) i koji će se realizovati u svih 29 zemalja članica TISPOL-a uključujući Srbiju, je da tog dana u saobraćajnim nezgodama na evropskim putevima ne pogine nijedno lice ili da u najmanju ruku broj poginulih bude što manji.

Realizacija projekta u svim zemljama članicama TISPOL-a podrazumeva aktivno uključivanje medija, uz maksimalno angažovanje svih ljudskih i tehničkih resursa saobraćajne policije, a pokrenuta je i veb stranica https://projectedward.eu/sr/ , koja je dostupna i na srpskom jeziku.

Na toj internet stranici mogu se pronaći sve relevantne informacije o projektu i gde zainteresovani mogu potpisati elektronsku zakletvu da će bezbednim ponašanjem doprineti unapređenju bezbednosti saobraćaja na putevima.
Izvor: Beta

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa