26. septembar 2019.26. sep 2019.
Početak projekta "Biosol"

Početak projekta "Biosol"

Grad Šabac kao vodeći partner u saradnji sa partenrima iz Republike Hrvatske Gradom Nova Gradiška i LAG „Zapadna Slavonija“, realizuje projekat „Upotreba biomase i solarne energije kao obnovljivih izvora održive i efikasne energije za samostalne komplekse sa socijalnom svrhom- BIOSOL“ u okviru prekograničnog programa Interreg CBC Hrvatska - Srbija 2014-2020.

Danas je u Centru za stručno usavršavanje na Letnjikovcu održan uvodni sastanak. Oba grada projekat kotriste za snabdevanje 16 javnih objekata socijalnog karaktera. Cilj projekta je podrška povećanoj upotrebi održive enrgije i energetskoj efikasnosti u prekograničnom regionu. Vrednost projekta je oko milon evra, a Evropska unija kofinansira oko 85 odsto iznosa.

Predsednik Skupštine grada Nemanja Pajić naveo je da će se iz ovog projekta upravo na Letnjikovcu izgraditi kotlarnica na biomasu kojom će se grejati Predškolska ustanova, ambulanta, CSU, dok će Nova Gradiška dobiti fotonaponsku termocentralu kojom će proizvoditi električnu energiju.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa