8. oktobar 2019.8. okt 2019.
Ružić: Sledeće godine Zakon o platama državnih službenika

Ružić: Sledeće godine Zakon o platama državnih službenika

(Beta) - Ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić razgovarao je danas sa delegacijom Međunarodnog monetarnog fonda, koju predvodi Jan Kejs Martejn, ponajviše o napretku u upravljanju ljudskim resursima.
Ružić je objasnio da Vlada Srbije prati broj zaposlenih u organima državne uprave kroz kadrovski plan organa državne uprave.

"Svake godine u postupku pripreme budžeta organi pripremaju i kadrovski plan kojim planiraju broj zaposlenih i broj novih pripravnika. Cilj je da Vlada usvoji celovit kadrovski plan za sve organe koji će odgovoriti na potrebe i biti usaglašen sa mogućnostima budžeta" rekao je Ružić.

Ministar je najavio da će u toku sledeće godine biti pripremljen Zakon o platama državnih službenika i nameštenika i usvojeni podžakonski akti za sprovođenje svih do sada usvojenih zakona čija je primena odložena, a kao najznačajniji istakao Uredbu o koeficijentima za radna mesta iz Kataloga radnih mesta.

"U završnom smo delu razgovora sa resorima o potrebama da se postojeći Katalog inovira, a iza nas su razgovori sa sindikatima o visini koeficijenata u novoj Uredbi, koji su sada predmet analiza, nakon kojih će uslediti nova serija razgovora sa socijalnim partnerima o reformi plata", rekao je Ružić.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa