9. oktobar 2019.9. okt 2019.
Izvor: Beta

Izvor: Beta

Zelenović: Opozicija samo zahteva politički život kakav je u zemljama evropsklih parlamentaraca

Predsednik Zajedno za Srbiju i kopredsednik Ujedinjene Demokratske stranke Nebojša Zelenović danas je u Vladimircima, gde se nalazi u okviru kampanje bojkota, evropskim parlamentarcima poručio da opozicija i građani u protestu imaju samo jedan zahtev da se "politički život u Srbiji odvija na isti način kao i u njihovim demokratskim zemljama".

On je ocenio da u okolnostima gde je predsednik Srbije Aleksandar Vučić "na čelu svih ministarstava, gradonačelnik Beograda, vrhovni sudija i tužilac i urednik gotovo svih medija" ne samo da nema uslova za izbore već je jasno da režim gura čitavu zemlju u krizu koja će eskalirati i imati nesagledive posledice.

"Nelegitimni izbori proizvešće nelegitimnu vlast koja neće imati demokratski kapacitet da rešava probleme, nezadovoljstvo građana će rasti, ali ćemo na kraju ipak doći do poštenih izbora koji će doneti promenu vlasti mirnim putem", naveo je Zelenović, navodi se u saopštenju Zajedno za Srbiju.

Lider Dveri Boško Obradović, koji je u okviru kampanje bojkota obišao Užice, kazao je da ja već to što su se opozicioni akteri ujedinili u zajedničku kampanju bojkota, "velika stvar".

"Bojkotom se svesno odričemo stranačkih interesa za opšte dobro. Ali bojkot neće imati svrhe ako o njemu pričaju samo političari. Zato obilazimo Srbiju, da bi nas čuli svi građani i da bi se svi uključili u ovu borbu koja može uspeti samo ako je zajednička borba svih nas", rekao je Obradović, navodi se u saopštenju Dveri.
Izvor: Beta

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa