13. oktobar 2019.13. okt 2019.
Naslovne strane za nedelju, 13. oktobar 2019. godine

Naslovne strane za nedelju, 13. oktobar 2019. godine

Dnevne novine u izdanju od 13. oktobra 2019. godine pišu o dodeli Nobelove nagrade piscu Peteru Handkeu, o lažnim kampanjama na društvenim mrežama i o drugim temama.

BLIC - "Ko vodi lažne kampanje na društvenim mrežama", list prenosi istraživanje Univeziteta Oksford o manipulacijama na društvenim mrežama. Intervju nedeljnog izdanja ovog lista sa potpredsednicom Demokratske stranke Aleksandra Jerkov nosi naslov: "Vučićev režim nema podršku EU".

ALO - "Albanci provocirali Srbe, pa se razbežali", tekst o incidentu na utakmici između italijanskog prvoligaša Breše i Vojvodine. "Provokatori na stadionu prvo mahali zastavama sa crnim dvoglavim orlom, a kada su ih navijači Voše pojurili, Albanci utrčali u automobile i pobegli", piše list.

VEČERNjE NOVOSTI - Pod naslovom "Kurti mi priznao: ubijao bih Srbe", list donosi razgovor sa sudijom Danicom Marinković o saslušanju prištinskih lidera. "Handke dobio našeg 'Nobela'", o Nobelovoj nagradi piscu Peteru Handkeu.

KURIR - "Mali Tramp se ponaša kao Holbruk", list piše o specijanom izaslaniku američkog predsednika Donalda Trampa za dijalog Beograda i Prištine Ričardu Genelu. "Glumac mi na prevaru uzeo 3.200 evra za nestalog brata", list piše o aferi "Nestale bebe".

POLITIKA - Razgovor sa članom Predsedništva BiH iz RS Miloradom Dodikom "Ne znam zašto Bosnu još pokušavaju da očuvaju". U temi nedelje list istražuje šta koči usvajanje izmene Zakona o jeziku i pismu "Sa ćirilicom možemo u Evropu".
Izvor: Beta

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa