Info

29. januar 2018.29. jan 2018.
Vrhunski borci najbolja promocija

Vrhunski borci najbolja promocija

Šabac će predstojećeg vikenda biti domaćin najboljim mačevaocima sveta juniorima u okviru Svetskog kupa, prvog mačevalačkog takmičenja ovog tipa ikada u našem gradu. Na današnjoj konferenciji za medije najavljen je događaj, a poseban akcenat je stavljen na kvalitet boraca koji će se predstaviti u subotu i nedelju u hali "Zorka".
-Ukupno će nastupiti 215 takmičara iz više od 30 zemalja, predstaviće nam se deset najboljih sa svetske rang liste, tu će biti zvanični svetski i evropski prvaci, dakle sve najbolje u ovoj uzrasnoj kategoriji provešće vikend u Šapcu, bolja pozivnica nija potrebna - rekao je gen. sekretar Mačevalačkog saveza Srbije Vukašin Stošić.
Na konferenciji je istaknuto da je Šabac, pre svega dobrim rezultatima MK "Cerski junaci 1914" zaslužio poverenje da organizuje ovo svetsko takmičenje.
-Mi smo ekipni prvaci Srbije u disciplini floret, imamo pojedinačnog prvaka i trećeg borca Srbije, do sada smo ostvarili 50 međunarodnih medalja, a takmičimo se aktivno dve godine. Nadam se da će i ovaj Kup biti pozivnica za naše nove članove i popularizacija veštine u našem gradu - smatra Vladan Ranković, trener i predsednik MK "Cerski junaci".
-Maksimalno smo stali iza turnira baš u nameri da pokažemo koliko je važno podržati i, uslovno govoreći, manje sportove, manje popularne. Čast nam je što smo domaćini Svetskog kupa, sve pripreme se odvijaju dobro i ne sumnjam da ćemo biti najbolji domaćini - uveren je član Gradskog veća Dragan Nikolić.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa