Инфо

29. јануар 2018.29. јан 2018.
Врхунски борци најбоља промоција

Врхунски борци најбоља промоција

Шабац ће предстојећег викенда бити домаћин најбољим мачеваоцима света јуниорима у оквиру Светског купа, првог мачевалачког такмичења овог типа икада у нашем граду. На данашњој конференцији за медије најављен је догађај, а посебан акценат је стављен на квалитет бораца који ће се представити у суботу и недељу у хали "Зорка".
-Укупно ће наступити 215 такмичара из више од 30 земаља, представиће нам се десет најбољих са светске ранг листе, ту ће бити званични светски и европски прваци, дакле све најбоље у овој узрасној категорији провешће викенд у Шапцу, боља позивница нија потребна - рекао је ген. секретар Мачевалачког савеза Србије Вукашин Стошић.
На конференцији је истакнуто да је Шабац, пре свега добрим резултатима МК "Церски јунаци 1914" заслужио поверење да организује ово светско такмичење.
-Ми смо екипни прваци Србије у дисциплини флорет, имамо појединачног првака и трећег борца Србије, до сада смо остварили 50 међународних медаља, а такмичимо се активно две године. Надам се да ће и овај Куп бити позивница за наше нове чланове и популаризација вештине у нашем граду - сматра Владан Ранковић, тренер и председник МК "Церски јунаци".
-Максимално смо стали иза турнира баш у намери да покажемо колико је важно подржати и, условно говорећи, мање спортове, мање популарне. Част нам је што смо домаћини Светског купа, све припреме се одвијају добро и не сумњам да ћемо бити најбољи домаћини - уверен је члан Градског већа Драган Николић.

Најновији број

23. мај 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa