Инфо

24. мај 2024.24. мај 2024.
Фото: Глас Подриња

Фото: Глас Подриња

Превентивни прегледи у Општој болници и ове недеље

Општа болница "Др Лаза К. Лазаревић" и ове недеље, 26. маја, под покровитељством Министарства здравља, организује превентивне прегледе. Шапчани ће, без заказивања и оверене здравствене књижице моћи да сниме плућа, изврше анализу крвне слике и тумор маркере простате, а деца ће моћи да провере да ли имају деформитете кичме или стопала. Прегледи ће се обављати у времену од 8.00 до 17.00 часова.


Др Слободан Поповић (Фото: Глас Подриња)


-Снимање плућа за све старије од 50 година и пушаче са пушачким стажом дужим од 30 година организоваће се у Служби пнеумофтзиологије. Такође ћемо организовати и превентивне физикалне прегледе. Свако са сумњивим или патолошким налазиом биће упућен на рендгенско снимање. Радићемо и налазе хормона штитасте жлезде, крвне слике и тумор маркере простате у Служби биохемијске лабораторије. Први пут ћемо организовати и превентивне прегледе за најмлађе суграђане, за децу предшколског и школског узраста у Служби физикалне медицине. Акценат је на деформитетима кичме и стопала, рекао је директор Опште болнице Шабац др Слободан Поповић.

Прегледи у Служби пнеумофтизиологије обављаће се у АТД диспанзеру (антитуберкулозном диспанзеру), узорковање крви у приземљу биохемијске лабораторије и у Служби физикалне медицине. Централни шалтер на који треба грађане да се јаве је у приземљу интернистичког блока, на шалтеру службе радиологије.

-Апелујем на суграђане да се јаве у што већем броју. Ово су превентивни, не контролни прегледи и акценат је на суграђанима који до сада нису радили ову врсту прегледа, рекао је др Поповић.

Посебно су важни превентивни прегледи плућа, због пораста карцинома.
М.М.

Најновији број

13. јун 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa