Инфо

24. мај 2024.24. мај 2024.
Глас Подриња

Глас Подриња

Обележено 200 година постојања ОШ „Мика Митровић“ у Богатићу

Основна школа „Мика Митровић“ у Богатићу прославила је у Културно- образовном центру Богатић 200 година постојања и рада. У свечаној академији који су приредили ђаци са својим наставницима уживала је публика у препуној сали, а присуствовали су и представници Општине Богатић, Цркве, руководство, колектив и пријатељи школе.
Глас Подриња

Све је почело 24. маја 1824. године. Двеста година касније, с поносом обележавају свој дан.
Милорад Ерцеговчевић (Глас Подриња)

-Два века рада школе представља не само богату историју, већ и велики труд и преданост наставника и ученика који су прошли кроз наше учионице. Сваки корак који смо направили, сваки изазов који смо савладали, свака генерација која је прошла кроз наша врата, обогатили су нашу установу. Док славимо овај јубилеј, желимо се усмерити према стварању бољег амбијента за нашу школу у којем учествују руководство, наставно и све радно особље, такође и родитељи. Свесни смо и нових технологија, које не доносе увек бољитак, већ и проблеме, као што су мањак емпатије, љубави, другарства, етике, то све негативно утиче у процесу образовања и васпитања, али отежава улогу просветних радника, родитеља и свих актера који имају везе са просветом, тим племенитим занимањем. Боримо се са свим негативним трендовима и та борба захтева све већу енергију у професији која заслужује много бољи третман у целокупном друштву. Без обзира на све, остаје завет да ова школа и у трећем веку постојања сачува све што је велики број генерација стварао и постигао у претходних 200 година и да пут просветитељства настави- поручио је обраћајући се присутнима директор школе Милорад Ерцеговчевић.

Глас Подриња

Професор историје и председник Школског одбора Владан Ђонлић 33 године ради у образовању.

-На основу дугогодишњег искуства, могу рећи да је свака школа добра и лепа, али нама је наша најбоља и најлепша, посебно због тога што ове године обележавамо 200 година рада и постојања. Свим гостима честитам велики јубилеј, пензионерима, радницима, професорима, учитељима, свима који су раније давали допринос или га сада дају честитам празник и позивам на нову сарадњу и успех. Наш данашњи програм је у скроман, али припремљен уз много топлине и воље и зато је изванредан- рекао је Ђонлић.

Владан Ђонлић (Глас Подриња)

Напоменуо је да школа тренутно броји око 650 ученика, али да је пре 10- 12 година имала више од 1.000 ђака.

-Надамо се ће нове генерације бити бројније, успешније и више мотивисане. Од нас професора, учитеља, наставника, могу очекивати велику помоћ, подршку, стицање знања, али и свих других пратећих задовљстава, смеха, радости- истакао је Ђонлић.
Д.Д.

Најновији број

13. јун 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa