Инфо

24. мај 2024.24. мај 2024.
Превентивни прегледи у недељу 26. маја у Дому здравља Шабац

Превентивни прегледи у недељу 26. маја у Дому здравља Шабац

Под покровитељством Министарства здравља у недељу 26.05.2024. од 8.00 до 17.00 часова, у Дому здравља „Др Драга Љочић“ Шабац радиће се следећи прегледи:

– у Служби дечије здравствене заштите спец. физикалне медицине субспецијалиста дечје физијатрије др Јасна Џагић ангажована из СБ за рехабилитацију Бања Ковиљача радиће, заједно са специјалистима педијатрије, прегледе локомоторног система деце предшколског и школског узраста и то прегледе кичме, стопала како би открили деформитете у раној фази.

– у Служби за здравствену заштиту одраслог становништва радиће се прегледи одраслог становништва и то: мерење крвног притиска, ЕКГ прегледи, аускултаторни преглед плућа, РТГ плућа и преглед пулмолога у ОБ Шабац у случају патолошког налаза као и упућивање на РТГ плућа свих старијих од 50 година и који имају преко 30 година пушачког стажа.

Радиће се и прегледи крви на KKS, хормони штитне жлезде и ПСА тумор маркер за простату.

-Молимо све грађане да се одазову у што већем броју јер само на тај начин ћемо дати допринос у раном откривању болести као и спречавању настанка компликација истих-поручили су из Дома здравља Шабац.

Најновији број

13. јун 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa