8. novembar 2019.8. nov 2019.
Filip Plavčić

Filip Plavčić

Sutra otvaranje poslednje deonice istočnog kraka Koridora 10

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović rekla je danas da je sve spremno za otvaranje poslednjih deonica na istočnom kraku Koridora 10.


"Sve je spremno da sutra zajedno sa izvođačima radova, građevinskim radnicima i svim zvanicama obeležimo završetak kompletnog istočnog kraka od Niša do granice sa Bugarskom, u dužini od 86,9 kilometara. Srbija je završila Koridor 10 i više nema nijednog metra na ovoj saobraćajnici da nije pod asfaltom", rekla je Mihajlović, saopštio je njen kabinet.
Ona je istakla da Srbija možda nikad nije imala takvu godinu kakva je bila 2018, u kojoj su završeni i pušteni u saobraćaj i južni i istočni krak Koridora 10, a do kraja godine biće u saobraćaju ukupno oko 120 kilometara auto-puta na "Milošu Velikom".


"Uvek gde smo imali nove deonice auto-puta, imali smo i nove fabrike i više tranzitnog saobraćaja. Zato ne smemo da stajemo, zato počinjemo da gradimo nove auto-puteve. Već smo počeli da gradimo deonice Sremska Rača-Kuzmin i Preljina-Požega, uskoro potpisujemo ugovor za gradnju auto-puta i brze saobraćajnice Ruma-Šabac-Loznica, a očekuje nas i početak radova na Moravskom koridoru i prvoj deonici auto-puta Niš-Merdare, od Niša do Pločnika", rekla je ministarka koja će danas obići novoizgrađene deonice od Proseka do Bancareva, dužine 22,5 kilometara, koje će sutra biti puštene u saobraćaj.



Otvaranju te deonicu istočnog kraka Koridora 10 prisustvovaće predsednik Srbije Aleksandar Vučić i premijer Bugarske Bojko Borisov.


Istočni krak Koridora 10, od Niša do Dimitrovgrada, je dužine 86,9 kilometra i njegovim puštanjem u saobraćaj završena je izgradnja Koridora 10 kroz Srbiju.


Na istočnom kraku Koridora 10 od Niša do Dimitrovgrada je 87 mostova, pet tunela - Bancarevo, Sopot, Sarlah, Pržojna padina i Progon, ukupne dužine 2,6 kilometra) i pet saobraćajnih petlji.


Izgradnje istočnog kraka Koridora 10 koštala je oko 476 miliona evra.
Beta

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa